Groningen Zoemt…in de bijenstal op de Wiershoeck

Op donderdag 21 juni organiseert de Natuur en Milieufederatie Groningen in samenwerking met stadsimker Bart van Egteren om 19 uur een rondleiding door zijn bijzondere bijenstal op stadsboerderij de Wiershoeck. De prachtige tuin vol bloemen van de Wiershoeck staat nu volop in bloei; een uitgelezen moment om de honingbijen eens aan het werk te zien!

Wat is honingslingeren? En wat is het verschil tussen een wilde bij en een honingbij? Hoe leeft een bijenvolk? En waarmee zijn die honingbijen dan zo druk? Het komt allemaal voorbij tijdens de rondleiding. Imker Bart van Egteren geeft uitleg over het leven van de honingbij, het imkerschap en alles wat daar mee te maken heeft. De rondleiding is voor jonge én oudere deelnemers!

Groningen Zoemt De mens kan niet zonder de bij. Zonder bijen geen bloemen, geen planten, geen groente en geen fruit. Bijen bestuiven planten, zodat zij zich kunnen voortplanten. Helaas dreigt de bij uit te sterven door gifgebruik, vervuiling, het verdwijnen van planten en bloemen en het gebrek aan goede nestgelegenheid. Iedereen kan echter een steentje bijdragen om hun leefomstandigheden te verbeteren! Dát is de boodschap van Groningen Zoemt, een initiatief van de Natuur en Milieufederatie en de gemeente Groningen. Om zoveel mogelijk Groningers te enthousiasmeren de bij een handje te helpen, worden dit jaar diverse bijvriendelijke activiteiten georganiseerd, waaronder deze rondleiding.

Praktische informatie De excursie is gratis en begint om 19.00 uur, we verzamelen op de parkeerplaats van de Dom Helder Camaraschool aan de Onnemaheerd 2 in Groningen. Aanmelden kan tot en met 21 juni op communicatie@nmfgroningen.nl Op de hoogte blijven? Like Groningen Zoemt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.