Groningen viert de vrijheid in Het Bevrijdingsbos op maandag 5 mei 2014

Jaarlijks wordt op nationale bevrijdingsdag in Het Bevrijdingsbos aan de Noorddijkerweg in Groningen de vrijheid gevierd. Op maandag 5 mei 2014 is het 69 jaar geleden dat Nederland is bevrijd.

Net als in voorgaande jaren zal in samenwerking met een andere gemeente uit de provincie Groningen de viering in en om het bos worden vormgegeven. Dit jaar is de gemeente Delfzijl onze gastgemeente. ’s-Morgens is een delegatie uit de gemeente Delfzijl te gast in Het Bevrijdingsbos en vanaf 18.00 uur is het bestuur van Stichting Het Bevrijdingsbos de gast van de gemeente Delfzijl.

Ook jongeren werken mee aan het programma, immers zijn zijn het die in de toekomst de vrede en vrijheid zullen moeten behouden en moeten vormgeven.

Het programma in Het Bevrijdingsbos ziet er als volgt uit:

10.00 uur             bijeenkomst voor genodigden in de Stefanuskerk met diverse sprekers en omlijst met muzikale klanken

11.00 uur             muzikaal optreden van het Regionaal Politie Orkest Noord Nederland op het Plein van de Vrede in het Bevrijdingsbos. Na het lossen van de vrijheidsduiven vinden de toespraken van de voorzitter van het Bevrijdingsbos en van de burgemeester van de gemeente Groningen plaats.

Na de toespraken worden kransen gelegd op het regimentenplateau door de burgemeester van Groningen, de burgemeester van Delfzijl, het bestuur van de Stichting Het Bevrijdingsbos en door de aanwezige Canadese veteranen

Kinderen leggen witte anjers op het regimentenplateau

11.45 uur             Einde ceremonie op het Plein van de Vrede

11.50 uur             Boomplanting op het voorterrein

12.00 uur             Via het educatieve pad (Kinderrechtenpad) naar de leerherberg achterin het bevrijdingsbos; hier is een boomplanting door de voorzitter van de werkgroep Vier mei uit Delfzijl samen met de aanwezige kinderen

12.30 uur             einde programma Het Bevrijdingsbos

14.00 tot              Aanvang middagprogramma in 2 seniorencentra in de gemeente Ten Boer. Samen

16.30 uur             met het bestuur van de Stichting Het Bevrijdingsbos brengt de burgemeester van de gemeente Ten Boer, de heer A. van de Nadort, een bezoek aan Innersdijk en De Bloemhof in Ten Boer.

 18.00 uur             Voortzetting van het programma in de gastgemeente Delfzijl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.