GroenLinks verklaart de liefde aan bezitters van zonnepanelen

Op elk dak een zonnepaneel, dat zou GroenLinks willen voor Groningen. Daarom krijgen bewoners in Beijum met zonnepanelen op hun dak vandaag een valentijnskaart van GroenLinks door de bus. En voor de bewoners die nog geen zonnepanelen hebben, organiseert GroenLinks de ‘Kies de Zon’ open dagen op 8 en 9 maart. Op deze open dagen kun je bij een aantal huizen met zonnepanelen in Groningen zelf een kijkje nemen. De bewoners kunnen je dan alles vertellen over hun persoonlijke ervaringen.

Valentijnsdag is de dag bij uitstek om de liefde te verklaren, en GroenLinks maakt er geen geheim van. Al sinds jaar en dag zet GroenLinks zich in voor schone energie. Fractievoorzitter Mattias Gijsbertsen: “Met schone energie maken we Groningen klaar voor de toekomst, op weg naar een energieneutrale stad. Bovendien heb je de investering er binnen enkele jaren uit. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”

De gemeente zou volgens Mattias Gijsbertsen het goede voorbeeld moeten geven: “De Euroborg is straks bedekt met zonnepanelen, en dat is fantastisch. Maar waarom worden de daken van gemeentelijke gebouwen nog amper gebruikt? Hier valt nog veel winst te behalen”.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.