Gratis Stadjerspas 2012 voor mantelzorgers

Gemeentelijke blijk van waardering

Mantelzorgers in Groningen krijgen van de gemeente Groningen een gratis Stadjerspas 2012. De verstrekking van de pas is een blijk van waardering voor alle zorg die zij bieden aan chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden. Met de gratis stadjerspas kunnen mantelzorgers even de tijd voor zichzelf nemen en leuke activiteiten ondernemen. Dit voorkomt overbelasting bij deze groep zorgverleners.

Afhaaladressen Stadjerspas

De stadjerspassen 2012 zijn door mantelzorgers vanaf 4 januari 2012 af te halen bij alle Steun-en informatiepunten (STIP’s) in de stad, bij het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas (A-Kerkhof Zuidzijde 22) en bij het Zorgloket van de gemeente Groningen (Hanzeplein 120). Alle contactgegevens van de Stips zijn te vinden via www.wmo.groningen.nl.

Bij het afhalen van de pas moeten mantelzorgers een pasfoto en legitimatiebewijs meenemen.

Bij STIP’s en het Steunpunt Mantelzorg kunnen mantelzorgers ook terecht voor informatie, advies, een luisterend oor, een oppasmaatje, respijtzorg, contact met andere mantelzorgers en andere praktische hulp.

Mantelzorgers

Mantelzorgers verlenen onbetaalde zorg aan een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid of vriend. Ze doen dit omdat ze een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen.

bron: ingezonden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.