Goed initiatief: 12 Summits: Samen naar de Top! Wie doet er mee?

PERSBERICHT:  Tijdens de Kardingerun 28 juni a.s. komt de 12 Summits in actie! Samen met enthousiaste sport- en natuurliefhebbers gaan we de hoogste top van de provincie Groningen, namelijk de 32 meter hoge Kardingebult, beklimmen!

In samenwerking met de gemeente Groningen, Supporter van Schoon en de organisatie van de Kardingerun zullen wij deze top en het gebied rond Kardinge ontdoen van zwerfafval. We zullen starten om 14.00 uur bij  Sportcentrum Kardinge en via de parkeerplaatsen en recreatiegebied onze weg vervolgen naar de hoogste top van Groningen. Onze speciale gast, bergbeklimmer Hans Achterbosch, heeft de Elbroez (Europa), de Kilimanjaro (Afrika), de Aconcagua (Zuid-Amerika) en de McKinley (Alaska) beklommen en loopt de tocht met ons mee.

Arnout Schaap, oprichter van Recycle Valley – een organisatie die zich richt op educatie en participatie rondom zwerfafval – bedacht een jaar geleden het estafette project 12 Summits. Doel van het project is de hoogste punten van de 12 provincies in Nederland te beklimmen en deze schoon te prikken. Het gaat bij de prikactie niet zo zeer om de hoeveelheid verzameld afval, maar om meer aandacht te vragen voor het zwerfafvalprobleem. Er zijn vier acties per jaar en in drie jaar tijd zal de estafette rond zijn. Het doel is om zo veel mogelijk organisaties en vrijwilligers bij elkaar te brengen om samen een schone en prettige leefomgeving te creëren!

In 2014/2015 hebben er al succesvolle acties plaatsgevonden op de Amerongse berg (Utrecht), Emmapiramide (Gelderland), Vuurboetsduin (Friesland), Vaalserberg (Limburg) en het Klimduin (Noord-Holland)

Meedoen met de aanstaande editie?

Waar:              Sportcentrum Kardinge Kardingerplein 1 9735 AA Groningen

Wanneer:       zondag 28 juni 2015

Hoe laat:        14:00-16:00 uur

Spreekt de 12 Summits u aan en wilt u zelf of met uw vereniging meedoen op 28 juni? Bezoek dan onze website www.12summits.nl (of via deze link) en meld u aan! We nodigen u uit bijgeleverd promotiemateriaal neer te leggen of op te hangen op een zichtbare plek in uw vereniging of bedrijf. 

Bedankt en hopelijk tot 28 juni!

Nick van Katswaarde
Assistent projectmanager 12 Summits

bijlage: Flyer 12 Summits

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.