Gewonde bij overval op woning Beijum

GRONINGEN – Vrijdagnacht is bij een overval op een woning aan de Fossemaheerd in de Groningse wijk Beijum iemand gewond geraakt. Bezoekende familie rende naar buiten en alarmeerde de buren. De vier overvallers gingen er zonder buit vandoor. Vrijdagavond patrouilleerde er een deel van de avond een politiehelikopter boven de stad. Deze helikopter was preventief ingezet met het oog op het grote aantal overvallen van dit moment. De helikopter was al weg toen de overvallers rond half drie in Beijum toesloegen.

bron: Dagblad van het Noorden

Een 52-jarige man man is vrijdagnacht gewond geraakt bij een overval in zijn woning aan de Fossemaheerd. De overval werd gepleegd door vier mannen.

De bewoner wilde even na twee uur samen met zijn neef uit Hoofddorp de woning verlaten. Plotseling drongen vier gemaskerde mannen het huis binnen. De bewoner en zijn neef werden met vuurwapens bedreigd. De overvallers eisten direct geld. Ze probeerden de bewoner vast te binden met een tie-wrap, maar de neef vluchtte naar het dak van de woning. Daar maakte hij zoveel lawaai dat buurtbewoners de politie belden.

Toen de politie arriveerde reed een donkere auto met hoge snelheid weg, via de Beneluxweg, in de richting van Winsum. Het is nog onduidelijk of de overvallers iets hebben buitgemaakt. In de omgeving een leeg holster aangetroffen. De 52-jarige bewoner moest in het ziekenhuis behandeld worden aan verwondingen aan zijn hand. De politie heeft het sterke vermoeden dat het hier niet gaat om een willekeurige woningoverval. De bewoner is namelijk eigenaar van een coffeeshop. Getuigen van de overval kunnen bellen met het telefoonnummer 0900-8844.

bron: OogTv

UPDATE 12-11-2011:

Overval Beijum gericht op hasj en geld

GRONINGEN – De overval die vrijdagavond is gepleegd op de bewoner van een woning aan de Fossemaheerd was zo goed als zeker drugs gerelateerd. De bewoner is gelieerd aan coffeeshop The Happy in Groningen. In de woning werd een deel van de voorraad hasj van de shop bewaard.

Tegen de bewoner van het pand in Beijum liep drie jaar geleden nog een drugsonderzoek. De overval is de vierde op voorraadhouders van de shop aan het Damsterdiep. Bij de vorige gewapende overval in februari 2010 deed de eigenaar van de shop aangifte.

De zaak is onderzocht door de politie, maar nooit opgelost. In het afgelopen twee jaar zijn meerdere shopeigenaren of -werknemers beroofd van hun voorraad en waren er pogingen daartoe Een maand geleden nog werd een kluis met een grote partij hasj en geld buitgemaakt bij een coffeeshop in de stad.

bron: Dagblad van het Noorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.