Geurzakjes stempelen en soep eten op Kinderwerktuin Beijum

Geurzakjes stempelen en vullen met zelfgeplukte lavendel,  een insectenhotel bouwen, lekkere soep van de tuin en lezingen over natuur: er is genoeg te doen op de open dag van Kinderwerktuinen Beijum, zaterdag 14 juli.

Geurzakjes stempelen                                                     
Kinderwerktuin Beijum houdt haar open dag op zaterdag 14 juli van 16.00 uur tot 20.00 uur. Iedereen kan er bloemen plukken. Maar er is meer: Ger van Dam leidt bezoekers rond door het plantenlabyrint met zijn vele bloeiende bloemen, vlinders en bijen. Kinderen kunnen geurzakjes stempelen en vullen met lavendel van de tuin. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen samen met een medewerker van de tuin een insectenhotel bouwen. Om 17.00 uur vertelt Wankja Ferguson van alles over planten, bloemen, vlinders en andere insecten en een uur later (18 uur) wordt er soep van de tuin geserveerd.

Wekelijks tuinieren
Met de kinderwerktuinen ondersteunt NDE het basisonderwijs in natuureducatie. Kinderen vanaf groep 1 tot en met groep 8 krijgen op locatie lessen van insectenleven tot bodemdieren, van kruiden tot leven in zoet water. Het zwaartepunt ligt op het wekelijks tuinieren, waarbij leerlingen van groep 6 hun eigen gewassen leren verbouwen, waarbij ook aspecten als zaaien, kiemen en oogsten aan de orde komen. NDE heeft 3 kinderwerktuinen, en een vierde tuin is in ontwikkeling. De tuinen zijn altijd open voor publiek, maar op de open dagen worden er extra activiteiten georganiseerd.

Open Dag kinderwerktuin Beijum (Beijumerweg, t.o. nr. 19): zaterdag 14 juli van 16.00 uur tot 20.00 uur. Meer informatie: Ger van Dam, 050-5422226, ger.van.dam@groningen.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.