Gerrit Krol-brug: actie BOB

Gerrit Krol-brug

Het bestuur van de BOB heeft eind februari de pers gezocht i.v.m. de toenemende gevaarlijke verkeerssituatie op en bij de Gerrit Krol-brug. Sinds de aanleg van de Kardingerweg (de weg parallel aan de busbaan tussen Oostelijke Ringweg en de Ulgersmaweg) neemt het sluipverkeer steeds meer toe en zorgt het drukkere verkeer voor steeds meer chaotische en gevaarlijke situaties.

Hoewel fietsers aan beide kanten van de brug voorrang hebben op al het auto-verkeer, lappen steeds meer automobilisten dat aan hun laars. Ook rijden, bij gesloten brug, steeds meer auto’s door het rode licht tot aan de bomen. Als tegen de tijd dat de brug weer open gaat ook allerlei fietsers daar staan, ontstaat er een janboel van auto’s en fietsers door elkaar. Zodra de brug weer open is, rijden ook veel auto’s tussen de fietsers door, af en toe snijden ze zelfs fietsers af die zo de stoep op worden gejaagd. Uit voorzorg gaan veel fietsers al bij voorbaat over de smalle stoep.

Zeker zolang de smalle brug een bottleneck is in – naar zeggen – het drukste fietspad van Europa, dient, naar mening van de BOB, het langzame en kwetsbare verkeer, waaronder veel scholieren, moeders met kinderen en scootmobielen, beschermd te worden. Een duidelijker verbodsbeleid en strengere maatregelen moeten de veiligheid bevorderen.

Op oog-radio is een interview terug te horen:  http://www.oogtv.nl/ daarna naar ‘gemist’ en ‘dagdoorbraak’ aan de linkerkant naar de uitzending van woensdag 23 februari.

Op oog-tv is de reportage van maandag 28 februari te zien: http://www.oogtv.nl/2011/02/verkeerssituatie-rond-gerrit-krolburg-gevaarlijk/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.