Gerrit Krol-brug: 9 januari weer in gebruik?

Op de informatieavond over de varianten voor de nieuwe Gerrit Krol-brug is met vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, provincie en gemeente besproken hoe het staat met de reparaties aan de huidige brug. Zoals bekend zijn diverse onderdelen besteld en is de planning er op gericht dat de brug op vrijdag 9 januari weer gebruikt kan worden. Dat kan tegen zitten, zoals de reparaties van begin december lieten zien: Tijdens de test was alles goed, maar daarna niet.

Omdat vanaf maandag 12 januari de Noordzeebrug voor fietsers is gestremd, zullen meer fietsers van de Krol-brug gebruik gaan maken. Mocht de reparatie tegenzitten en is de Krol-brug op 12 januari niet gebruiksklaar, zal Rijkswaterstaat (de eigenaar van de brug) in samenwerking met gemeente en provincie ‘extra capaciteit inzetten’ om de overlast te verminderen, werd ons verteld.

In de regionale pers is al enkele keren gesuggereerd dat er dan wellicht een pontje zal komen, maar dat is niet de eerste keus van Rijkswaterstaat. Als het ook nog gaat vriezen, kan een pontje ook niet varen en zijn we weer bij af…

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.