Gerrit Krol-brug

Gerrit Krol-brug

16 September jl.  overlegden wethouder Karin Dekker, de afdeling Verkeer van de gemeente en een vertegenwoordiging van de Bewonersorganisatie Beijum (BOB) verder over de verkeerssituatie bij de Gerrit Krol-brug. De BOB pleitte voor het plaatsen van stopborden op Ulgersmaweg en Korreweg en handhavingsacties van de politie op dat stopgebod en tegen het ongeoorloofd wachten van automobilisten voor de slagbomen bij voor het scheepvaartverkeer geopende brug.

Inmiddels heeft de gemeente een stopbord op de Ulgersmaweg geplaatst.  Voor verdere maatregelen vond de gemeente echter nader overleg gewenst. Dat vond 15 februari plaats, in aanwezigheid van ook vertegenwoordigers van de bewonersorganisaties van de Hunze, de Korrewegwijk en de bedrijvenvereniging waar de ondernemers van de Ulgersmaweg bij aan zijn gesloten. De gemeente komt binnenkort met een reactie op datgene wat werd ingebracht. Veel steun was er in elk geval voor de stopborden op de Ulgersamweg en de Korreweg, stoplichten die auto’s  verbieden om bij gesloten brug op te rijden tot aan de slagbomen, handhavingsacties door de politie en, en dat is nieuw, het verkleinen van het oppervlakte van de kruising aan de Ulgersmawegkant. Auto’s kunnen dan wat verder oprijden voordat ze voor de stopstreep staan. Daardoor krijgen ze beter zicht op het (brom)fietsverkeer en beter het goede moment bepalen om de brug op te rijden.

Overigens kwamen er ook veel verdergaande suggesties aan de orde, waaronder wegomleggingen en verbreding van de brug om auto’s en fietsers te kunnen scheiden De ambtelijke reactie op een en ander wordt maart a.s. verwacht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.