Gemeenteraad laat Gerrit Krolbrug comité en gebruikers van de brug in de kou staan

Teleurstelling bij de Bewonerscomités, die zich al jaren bezighouden met de toekomst van de Gerrit Krolbrug. De gemeenteraad sprak zich woensdagavond uit voor een brug van 4,5 meter hoog, terwijl de bewoners voor 3 meter pleiten.

Al 2,5 jaar, ver voordat de oude Gerrit Krolbrug op 15 mei werd aangevaren, zijn de Bewonersorganisatie Beijum, Bewonersorganisatie Hunze en van Starkenborg, het Wijkoverleg Korreweg en anderen bezig met de toekomst van de ruim tachtig jaar oude brug.

Alles voor niets

‘We hebben ons ingelezen, werden gevraagd om mee te denken’, zegt Van Malkenhorst namens het Gerrit Krolbrug comité. ‘We hebben allerlei argumenten aangevoerd voor een zo laag mogelijke brug. Maar het is niets waard geweest, blijkt nu.’
Toen de gemeenteraad woensdagavond stemde, verliet een deel van het bewonerscomité uit protest de zaal. Al weken zit het besluit eraan te komen: coalitiepartijen lieten doorschemeren voor de hogere brug te stemmen, een compromis tussen Rijkswaterstaat en wethouder Philip Broeksma (GroenLinks).

De hoop was, na het aanbieden van 5.529 handtekeningen, nog gevestigd op een aantal leden van coalitiefracties dat mogelijk niet mee zou stemmen met hun partij. Die hoop was, blijkt nu, vergeefs.

Maar…

Toch gaat de blik vooruit. Wij weten dat de keuze van de raad niet definitief is: uiteindelijk valt het besluit over de brug in Den Haag. ‘We hebben altijd al gezegd dat dit een tussenstap is. Tussen de keuze van de raad en het besluit van de minister hebben we nog een aantal stappen te gaan. Dus nee, het eindigt hier niet.’ aldus van Malkenhorst  Voor anderen komt zo veel optimisme vlak na de vergadering nog even te vroeg.

 

 

 

bron: RTVNoord

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.