Gemeenteraad Groningen: Nieuwe tv en koelkast voor Groningse minima

Groningse minima kunnen voortaan op kosten van de gemeente weer een nieuwe televisie, kooktoestel of koelkast kopen om een kapot exemplaar te vervangen. De gemeenteraad steunde in meerderheid het voorstel van het college van B&W om de huidige ‘witgoedregeling’ aan te passen.

Tot nu toe zijn minima verplicht tweedehands spullen te kopen als ze gebruik maken van de gemeentelijke witgoedregeling. Dat blijft zo met pc’s en wasmachines om voor een vergoeding van de gemeente in aanmerking te komen. Maar volgens het college zijn er onvoldoende televisies, kooktoestellen en koelkasten beschikbaar en is de kwaliteit niet altijd goed. Met de nieuwe witgoedregeling vergoedt de gemeente nu een nieuwe die ze kunnen kopen in welke winkel ze willen.

Volgens de VVD en het CDA zijn er, bijvoorbeeld op Marktplaats, wel voldoende televisies te vinden. Een motie van deze partijen om Marktplaats in te zetten om het aanbod van televisies te vergroten haalde geen meerderheid in de raad. “Marktplaats kent geen garantie”, aldus Koosje van Doesen (D66). Glimina Chakor (GroenLinks): “We moeten niet van boven opleggen: ‘U zit in de bijstand dus u verdient een tweedehandsje.’” Zij prees de uitbreiding van de regeling die nu ook voor alleenstaande studenten met kinderen geldt.

 

Bron: Gemeente Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.