Gemeente levert hout vol spijkers voor kinderknutselweek

Het hout, dat de gemeente Groningen dinsdag te laat heeft afgeleverd bij de Spel- en Spijkerweek in de wijk Beijum, zit vol met spijkers.

‘Het is onverantwoord om kinderen hier mee te laten spelen’, zegt Ronald Oostmeijer van de organisatie.

Afspraak?
De gemeente zou dinsdagmorgen een container vol hout leveren, maar er kwam niets. En dus begon de Spel- en Spijkerweek met spijkers en hamers, maar zonder hout.

Volgens de organisatie is er drie maanden geleden al contact geweest met de gemeente over de levering van hout om mee te bouwen. Vorige week is nog gecontroleerd of de container klaarstond en dat was het geval. Maandagmorgen wist opeens niemand van de gemeente Groningen iets over de afspraak.

Bouwmarkt
Dinsdagmorgen stonden 115 kinderen te trappelen om te beginnen aan hun bouwwerken, maar er was dus geen hout. De organisatie heeft een bouwmarkt in de buurt gebeld en die heeft een restpartij hout geleverd, zodat de kinderen in ieder geval iets hadden. Ook enkele particulieren brachten wat langs.

Tweet
Nadat de organisatie een boze tweet de wereld had ingestuurd, belde de gemeente Groningen. Die beloofde dinsdag nog een halve, in plaats van een hele, container hout te brengen.

Gevaarlijk
Iets na het middaguur kwam er inderdaad een vrachtwagen met hout, maar toen de klep openging, schrok de organisatie zich een hoedje. Het hout is vies en de spijkers steken er aan alle kanten uit. ‘Ze mogen deze container vanavond weer ophalen, want hier hebben we helemaal niets aan’, zegt Oostmeijer.

Spijkerweek gered
Inmiddels hebben twee andere bedrijven wel bruikbare pallets geleverd en kan er naar hartelust wordt getimmerd in Beijum.

Bron + foto: RTVNoord

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.