Gemeente Groningen met één telefoonnummer bereikbaar

Vandaag start de gemeente Groningen een communicatiecampagne over het nieuwe telefoonnummer 14 050. Dit is hét centrale telefoonnummer van en voor alle vragen aan de gemeente. Met 14 050 wil de gemeente de telefonische dienstverlening verder verbeteren.

Tijdens de campagne informeert de gemeente Stadjers via veel kanalen over het 14 050 nummer. Dit gebeurt met een filmpje via social media en OOG TV. Maar ook via advertenties en city display posters langs de weg.

Landelijk
De gemeente zorgt met 14 050 dat de burger de gemeente bereikt met één makkelijk te onthouden telefoonnummer en meestal meteen antwoord krijgt op de vraag. De gemeente sluit hierbij aan bij het initiatief van de Rijksoverheid om alle gemeenten één herkenbaar landelijk 14+ (kengetal) toe te kennen om de bereikbaarheid te verbeteren. Zo heeft de gemeente Amsterdam bijvoorbeeld 14 020 en Winsum 14 0595. Een campagne moet deze service ook de aandacht van de Stadjers brengen.

Beantwoording
Veel bestaande publieksnummers zijn al gebundeld onder 14 050. De ervaringen zijn goed. Het Klant Contact Centrum van de gemeente heeft goed geïnformeerde en opgeleide telefonisten die de meestgestelde vragen direct kunnen beantwoorden. De medewerkers handelen de meeste vragen (60%) direct af. Dit was voorheen 40%. Het streven is om 80% van alle vragen meteen te beantwoorden. Uit onderzoek blijkt overigens dat bellers de gemeente nu al het cijfer 7.3 geven voor de telefonische dienstverlening.

Website centraal
De website van de gemeente.groningen.nl is en blijft de eerste informatiebron voor de meeste vragen aan de gemeente en om digitaal afspraken te maken. Maar de gemeente wil ook telefonisch goed bereikbaar zijn voor persoonlijk contact met de inwoners van de stad.

Bron + foto: gemeente Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.