Gemeente geeft vervolg aan aanpak Heerdenpad

Bossages worden al kort gehouden, er werden nieuwe lantarenpalen geplaatst en politie en stadswachten gingen vaker surveilleren langs het Heerdenpad.  Gisteren maakte burgemeester Rehwinkel in de gemeenteraadscommissie Financiën  en Veiligheid bekend dat de gemeente nog een aantal maatregelen gaat treffen om de  fietsroute tussen Beijum en de Krolbrug een veiliger aangezicht te geven en minder aantrekkelijk te maken voor potentiële overvallers. Wie te voet of op de fiets van Beijum naar ‘de stad’ wil heeft feitelijk geen goed alternatief voor het Heerdenpad. Dat rechtvaardigt extra aandacht voor deze route.

De gemeente gaat de nieuwe lantarenpalen verplaatsen naar de andere kant van het Heerdenpad zodat er geen problemen meer ontstaan met de bomen langs de route, er wordt hekwerk bijgeplaatst tussen de voormalige brugwachterswoning en de school en ook op het noordelijke talud van het viaduct over de Oostelijke Ringweg,  om schuil- en vluchtmogelijkheden voor potentiële daders te verminderen, en het fietspad krijgt een reflectie effect waarvan verwacht wordt dat de verlichting nog verder verbetert.

De gemeenteraadscommissie toonde zich redelijk positief wat betreft eventuele burgerwachtinitiatieven van stadjers die de veiligheid in hun woonbuurt willen bevorderen. Wie plannen heeft vindt een open oor bij politie en gemeente voor overleg over of er op een goede manier  handen en voeten gegeven kunnen worden aan zo’n initiatief.

Van het plaatsen van camera’s langs het Heerdenpad toonde burgemeester Rehwinkel zich vooralsnog geen voorstander. Die camera’s zijn tot nu toe vooral bedoeld voor drukke uitgaansgebieden met een hoog veiligheidsrisico.

De  maatregelen die de gemeente al nam en nog gaat nemen sluiten natuurlijk nieuwe incidenten niet uit, maar maken wel dat het voor Beijum zo belangrijke Heerdenpad er  veiliger uit gaat zien en minder aantrekkelijk wordt voor potentiële daders. ‘Terechte extra aandacht voor zo’n belangrijke fietsroute’, vindt de Bewonersorganisatie Beijum, die positief is over de inzet van de gemeente.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.