Geld pinnen in Beijum?

Het is (bijna) onmogelijk. De geldautomaat van de SNS aan de Stoepemaheerd is sinds begin december buiten werking. Tijdelijk staat er op. Reden hiervoor zijn de vijf recentelijke plofkraken die op SNS automaten plaats gevonden hebben in het land. De SNS heeft daarom besloten om alle nog in gebruik zijnde pinautomaten leeg te halen en te sluiten. Dit roept de vraag op of ze wel weer opengesteld worden en wanneer.

De Bewonersorganisatie Beijum heeft hierover opheldering gevraagd aan het management van de SNS bank met tevens het verzoek om de geldautomaat aan de Stoepemaheerd weer in gebruik te stellen. Vanwege een paar dwazen worden nu vele huishoudens gedupeerd die liever overzicht op hun uitgaven houden middels het hebben van contant geld.

De enige overgebleven pinautomaat, die van Your Cash in de Primera  is regelmatig meerdere dagen buiten werking vanwege het niet kunnen voldoen aan de vraag naar contant geld en momenteel ook niet te gebruiken vanwege de lockdown.. Dus daar schieten we niet veel mee op. Voorlopig maar naar Lewenborg en hopen dat deze wel blijft werken. Wellicht is voor een enkeling het gebruik van de E-shuttle een oplossing voor de afstand. Deze maand is een rit met de E-shuttle nog gratis.

Update:

Reactie van de SNS bank. Men heeft er alle begrip voor dat de gesloten geldautomaat een gemis is. Men had het liever ook anders gezien. Echter is het besluit nu eenmaal genomen vanwege de recentelijke gebeurtenissen en zal op kort termijn niet ingetrokken worden, dit ondanks het onderbouwde protest van onze kant. Het is ook niet ondenkbaar dat deze ook in de toekomst gesloten blijft. Vanuit de SNS Bank is er wel overleg gaande met andere partijen, zoals Geldmaat, over de overname en exploitatie van geldautomaten in den lande.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.