Gedumpt grof(huis)vuil in Beijum of Groningen Schoon Dankzij Mij met de milieustraat.

Groningen heeft prachtige Afvalbrengstations. Maar ja … niet iedereen heeft een auto en/of trekhaak en/of aanhangwagen om het er naar toe te brengen of voldoende financiële middelen om het te laten ophalen. Een oplossing is het opzetten van een Milieustraat.

Milieustraat? Wat is dat.

facebook-milieustraatBij een Milieustraat worden tijdelijk vier containers van 40m3 in een heerd of op een plein geplaatst. Samen met de bewoners wordt gekeken welke vier containers geplaatst worden. Bewoners kunnen dan  gratis grofvuil, hout, tuin –en snoeiafval, oud ijzer (weesfietsen en fietswrakken) en afgedankte elektrische en elektronische apparaten inleveren. Milieustraten worden altijd aan het opruimen van zwerfafval gekoppeld, dit in het kader van Participatie & Schoon en in samenwerking met het Stadsbeheer. Voor een indruk kunt u terecht op de Facebookpagina “Groningen Schoon Dankzij Mij”. De woonomgeving kan zo schoner en leefbaarder worden; dit soort acties bevorderen door de samenwerking de gezelligheid en sfeer in de heerd(en)! Bewoners worden middels flyers  uitgenodigd mee te doen. Samen werken zij aan een schone heerd en wijk. De Milieustraat is altijd van 09.00 tot 14.00 uur en wordt begeleid door MilieuStewards van stadsbeheer.

Hoe, wat, en wie,

Een milieustraat kan men vanuit van een bewonersgroep/heerden-comité zelf
aanvragen of via de Bewonersorganisatie Beijumpronkjewail-milieustraat
De milieustraat wordt door Stadsbeheer gefaciliteerd, inclusief de flyers en het draaiorgel Pronkjewail,  dat met nostalgische klanken het project nog eens extra onder de aandacht brengt.

De verspreiding van de flyers en de catering worden door de bewoners verzorgd. Voor de kosten van de catering (koffie, broodjes en soep) kun je de Bewonersorganisatie Beijum aanspreken.

Voor het opzetten van een Milieustraat gaat men uit van maximaal 1.500 huishoudens. Daarvoor is nodig een overzicht van de betrokken straten, dat wordt voorgelegd aan de stadsdeelbeheerder en hij zal dan met de wijkpost het nut en de noodzaak beoordelen.

Speerpunten:
– een veilige en goed bereikbare plaats voor de 40m3 containers
– een goed doel voor ingezamelde en/of bruikbare artikelen
– een groep bewoners die flyers huis-aan-huis gaan verspreiden
– bewoners die voor de catering zorg dragen

Voor een Milieustraat kan behalve met de flyer vooraf geen reclame worden gemaakt. Dit om te voorkomen dat de hele stad bij u komt. Bij voorpublicatie wordt de hele actie afgeblazen.

Voor 2016 zit men al helemaal vol, maar voor volgend jaar kunt u alvast kijken welke datum uw voorkeur heeft.

Voor inlichtingen en aanmeldingen voor het opzetten van een Stratenactie of Milieustraat in Beijum kan contact opgenomen worden  met:

  • Bewonersorganisatie Beijum via mail bob@beijum.org of op het inloopspreekuur 10-12 uur op dinsdag in het Wij Beijum Pand, Isebrandtsheerd 96.
  • Gert Bron, Participatie & Schoon, Stadsbeheer gemeente Groningen: bron@groningen.nl.  Bij deze kunt u ook terecht voor vragen over zwerfafvalteams, milieueducatielessen,  bewoners-zwerfafvalpakketten, droppits, theater, minder afval dankzij mij.

2 reacties op “Gedumpt grof(huis)vuil in Beijum of Groningen Schoon Dankzij Mij met de milieustraat.

  1. Een uitstekend initiatief van de gemeente! Grote klasse!

    Als de Milieustraat gecombineerd wordt met het activeren van heerdcomités wordt een dubbele slag gemaakt.

  2. Ja ik vond het een groot succes mogen ze van mij vaker doen keurig geregeld en de bedankt voor de mooie sneeuwschuiver en emmer zout.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.