G1000 Groningen: Burgertop ook voor Beijumers.

Maandag 20 april heeft het bestuur van de BOB een prima gesprek gehad over nut en noodzaak van de burgertop die op zaterdag 6 juni wordt georganiseerd. Hieronder staat de algemene informatie over de dag en de manier waarop deelnemers worden gezocht. Voor mensen die een brief hebben ontvangen is morgen (woensdag 22 april) om 19.30 uur een informatiebijeenkomst in het Trefpunt.

Binnenkort op deze site meer informatie, ook voor Beijumers die geen brief hebben gehad, maar die wel geïnteresseerd zijn.

Op 6 juni aanstaande organiseert Stichting G1000 Groningen een G1000 Burgertop. Eén op de 20 stadjers ontvangt hiervoor een uitnodiging, dus ook een heleboel Beijumers! Vanuit alle aanmeldingen wordt 1000 burgers geloot om mee te doen aan de G1000. Het doel van de burgertop is hoe de stad nog mooier en beter kan worden dan ze al is. Aan het eind van de dag worden 10 voorstellen gekozen om uit te voeren. Met de G1000 geven we een nieuwe impuls aan democratie. Want niet de gemeente bepaalt, maar wij bepalen wat we willen en hoe we dat willen bereiken.

Op 6 juni gaat er iets bijzonders gebeuren. 1000 Stadjers gaan op die dag met elkaar in gesprek over wat zij belangrijk vinden voor hun straat, wijk en de Stad. Hoe we samen de Stad nog mooier kunnen maken. Dit wordt een G1000 Burgertop genoemd. Vorig jaar is er een G1000 in Amersfoort en in Uden gehouden, waar tal van projecten uit zijn gekomen die de stad leuker maken. Onder meer een project om Amersfoort veiliger te maken en de fietsveiligheid te verbeteren voor de gehele gemeente Uden. Dit jaar vindt dus een G1000 burgertop plaats in Groningen en bepalen wij wat we belangrijk vinden voor de Stad!

Meedoen kan niet zomaar. We gaan namelijk Stadjers loten uit de Gemeentelijke Basisadministratie. Iedereen die stemgerechtigd is maakt zo evenveel kans om mee te praten. Ongeacht achtergrond, opleiding of wijk waar je in woont. Half april vallen de uitnodigingen op de mat. Ben je ingeloot? Meld je aan en dan maak jij kans om mee te praten over de toekomst van de Stad! Op de dag zelf wordt de agenda bepaald. Want wij geloven dat de deelnemers zelf, de Stadjers, het allerbeste met elkaar kunnen bepalen waar ze het over willen hebben. Ook bepalen de deelnemers van de dag wat er met de agenda en de uitkomsten gebeurt. Je hebt dus écht invloed.

Op 6 juni gaan we in dialoog (dus niet in discussie, elke mening is waardevol om de Stad mooier te maken) aan 100 tafels. We zijn ons bewust dat je soms de gemeente of ondernemers nodig hebt om de ideeën die die dag ontstaan uit te kunnen voeren. Daarom schuiven niet alleen 600 gelote Stadjers aan tafel, maar ook 100 mensen van de overheid, 100 ondernemers en 100 ‘friskijkers’ aan. Aan elke tafel zit ook een tafeldame of -heer die zorgt dat wat gezegd wordt aan tafel samengevat wordt. Zo komen we aan 1000 deelnemers.

Ben jij één van de gelukkigen die De Brief ontvangt? Meld je dan aan! Elke mening is belangrijk voor de Stad en voor de buurt!

Meer informatie?

Kijk op: www.g1000groningen.nl

Facebook: G1000Groningen

Twitter: @g1000groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.