FOTOWEDSTRIJD HERFST IN STAD Inzendingen geëxposeerd in gemeentegebouw Zuiderdiep

Om van de herfst te genieten hoef je niet per se de stad uit: in Groningen staan heel veel prachtige bomen! Om de schoonheid van de herfstige stadsbomen in beeld te brengen organiseren de Natuur en Milieufederatie Groningen en de Gemeente Groningen daarom de fotowedstrijd Herfst in Stad.

De herfst is weer in volle gang. Al veel soorten bomen zijn van kleur verschoten en het prachtige pallet van herfstbladeren is al gevormd. Door het mooie weer is de kans groot dat de gekleurde bladeren dit jaar lang aan de bomen blijven zitten.

Inwoners van de Gemeente Groningen worden uitgenodigd om voor de wedstrijd een foto van hun favoriete herfstboom of bomengroep in de Gemeente Groningen op de interactieve kaart op www.bomen050.nl te plaatsen voor 3 november 2014. Op 11 november wordt de winnaar bekendgemaakt, die een prachtige duurzame nestkast voor vogels ontvangt. De inzendingen worden geëxposeerd in de hal van het gemeentegebouw aan het Zuiderdiep van 19 – 28 november. Onder de rest van de inzenders worden 5 biologische krokuspakketten verloot. Krokussen groeien heel goed onder bomen.

Over Bomen050
De fotowedstrijd is onderdeel van de campagne Bomen050. Hiermee willen de Gemeente Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen aandacht vragen voor de waarde van bomen in het stadsgroen. Op de website www.bomen050.nl staan verschillende verhalen over bijzondere bomen en hun waarde voor diverse beschermde diersoorten.

Bomen vangen regen op, geven voedsel-, schuil- en nestgelegenheid aan vogels, vlinders, vleermuizen en eekhoorns en geven met hun bladeren en bloesems kleur aan de stad en zijn van cruciaal belang voor de stedelijke natuur.
De voorwaarden van de wedstrijd staan op www.bomen050.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.