Feest voor en door Beijummers op 23 augustus. KOM JE OOK ?

De groep zeer actieve dames van de Sociale Long- Grote Speeltuin Beijum heeft samen met een aantal gemotiveerde medebewoners van Beijum een plan opgezet om op 23 augustus een feestje/evenement te organiseren in, bij en om het Trefpunt en de Boerderijum. Een geweldig initiatief en breed gedragen. Maar er is wel ondersteuning vanuit de wijk nodig om het tot een succes te maken. U laat ze toch niet vallen?
De onderstaande tekst is afkomstig van de Facebook-pagina ( met al 500 leden) van de actieve groep en spreekt voor zich.

 

Omdat Beijum nog leuker, mooier en socialer kan, vieren we zondag 23 augustus een feestje bij Boerderijum (open dag) en Trefpunt Beijum! Ons doel is om leuke dingen in de wijk zichtbaar te maken en mensen met elkaar te verbinden. Er zijn allerhande leuke, laagdrempelige activiteiten voor en door wijkbewoners! Alle Beijumers zijn van harte welkom. KOM JE OOK? Breng vooral het beste van jezelf mee, zoals je gitaarspel, tekenkunsten, een mooie stem, je djembé, een hangmat, een wortel voor de soep of beleg voor op je pannenkoek, een lekker hapje om te delen bij het Trefpunt, een goed humeur, je BMX (met helm) om lekker te crossen bij het Pedal Park of neem iets mee voor de inbreng- en wisselhoek (uitsluitend boeken, kleding en speelgoed). Dat soort werk! Samen maken we er wat leuks van!!!

 

ONZE VERLANGLIJST: HELP JIJ ONS MEE OM ER EEN TOF FEESTJE VAN TE MAKEN?
Wij werken er hard aan om zondag de 23e een succes te maken. Het wordt een gezellig feestje voor en door Beijum en wij van de Sociale Long vinden het superleuk om te organiseren. Wij geloven in samen dingen doen en in verbindingen leggen in de wijk. We houden van op een simpele manier, samen leuke dingen doen. Iedereen kan daaraan een bijdrage leveren. Maar……dan moet je wel eerst weten wat wij nodig hebben. Hierbij dus ons verlanglijstje. Wel zo handig.

Als je iets wilt bijdragen -of nieuwsgierig bent- ben je komende maandag 17 augustus om 20 uur van harte welkom bij ons overleg. (Locatie vermoedelijk het Trefpunt). Dan stemmen we gelijk af, wel zo handig!

ONZE VERLANGLIJST:
++ Gezocht: mensen die mee helpen deze dag de wereld in te krijgen. Delen van dit event op FB = lief en word gewaardeerd.
++ Mensen die muzikale ondersteuning willen leveren die dag. Heb je een gitaar? Kun je goed zingen? Geef je djembé les en wil je het ons wel leren? Voel je welkom om aan te waaien en een duit in het zakje te doen!!
++ EHBO-ers die een dagje mee willen helpen, gezellig.
++ Vrijwilligers die met creatieve activiteiten willen helpen (en ook een kunstenaar die met de kids wil tekenen.. leuk!)
++ Wie heeft de vakantiespullen nog niet opgeruimd en heeft nog van die dubbele elektrische kookplaten om op te koken (soep en pannenkoeken)? U kent ze wel, met zo’n gasfles eraan.
++ Gezocht: ronde crèpe-ijzers met gasfles en welwillende eigenaar die hem uit wil lenen!
++ De pannenkoeken zijn onbelegd: neem vooral je eigen ‘beleg’ mee.
++ Wilt je iets eten (soep + pannenkoeken)? Neem dan vooral je eigen bord, bestek, soepbeker en ingrediënten mee smile-emoticon.
++ Pedal-Park: Kom langs! We zoeken nog mensen met BMX-jes, coole trucs en veiligheidsmateriaal! Lekker samen crossen. De cursus botten spalken doen wij er niet bij (zie boven: oproep voor EHBO-er).
++ Pedal-Park: Kan de container daar (schijnen fietsreparatie spullen in te zitten…) weer een keer open? Of ken je iemand die dat kan regelen? Laat het Lenny Kruit horen!
++ Er komt een leuke hoek waarin op een originele wijze foto’s genomen worden door Theo Koolman. Hij zoekt nog iemand die hem wil helpen – liefst iemand die open en nieuwsgierig is, een laptop met Excel mee kan nemen en daarbij namen + emailadressen van de deelnemers bij kan houden om later de foto’s te verzenden….
++ Gezocht: meerdere mensen die kunnen en willen schminken, liefst met schminkspullen bij zich natuurlijk, anders wordt het niet wat 
++ Gezocht: postelastieken. Veel het liefst!!! Wie o wie neemt ze mee of brengt ze maandagavond 17 aug langs bij ons overleg?
++ Het is brengen en halen volgende week zondag…En wat is er mooier dan kleding, boeken en speelgoed (en geen andere spullen) mee te brengen die jij over hebt en er een ander blij mee te maken? Let wel: verkoop is niet de bedoeling…en we gaan er van uit dat je je spullen als ze niet worden meegenomen, zelf ook weer mee terug naar huis neemt 
++ Gezocht: de jongens met de slacklines die bij de Jensemaheerd af en toe oefenen. Hoe tof zou het zijn als jullie ze bij het Trefpunt op hangen aan en boompje en heel Beijum er kennis mee laten maken? Tenminste, als jullie dat leuk vinden he? Marjolein de Jong hoort graag van jullie!
++ Gezocht: haaksters, hakers, breisters en breiers die breipennen en haaknaalden meenemen en gezellig die dag een rondje handwerken willen doen en anderen wat op weg willen helpen. Boerderijum heeft een enorme collectie bolletjes wol geërfd en die schreeuwt erom om gebruikt te worden! Zullen we wat bomen gaan versieren in en om het Trefpunt?

ALLEN BEDANKT VOOR JULLIE BIJDRAGE

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.