Feestelijke ruilbeurs

De feestelijke afsluiting van het seizoen van de werkgroep “Ik ben er Ook!”, een ruilbeurs en de overhandiging van een receptenkalender aan wethouder Jannie Visscher, werd gehouden op dinsdag 3 december in De Kleihorn.

Op de ruilbeurs, die voor de eerste keer werd gehouden, konden zowel goederen als diensten worden geruild. Diensten zoals via de Keerkring waar je iets voor een ander kunt doen waar je goed in bent en, omgekeerd, hulp kunt krijgen voor iets wat je niet zelf kan. Maar ook kleiding, films en andere leuke goederen werden te ruil aangeboden.

Veel spullen wisselden van eigenaar. Anderen maakten een afspraak voor nog te leveren diensten. Er waren bezoekers die een volledige kerstversiering voor in huis bemachtigden. Een ander ontvangt straks een bananenbrood wanneer hij de kamer van de hobbybakker heeft behangen. Een paar zwarte pieten deelde versnaperingen uit.

De grote animator, buurtwerker Afsaneh Moghadam, kon door familieomstandigheden niet aanwezig zijn waardoor de overhandiging van de receptenkalender werd gedaan door stadsdeelsecretaris Irma Zijlstra, die al jaren fungeert als een warm pleitbezorger van de werkzaamheden van de werkgroep.

Door de werkgroep “Ik ben er Ook” was in samenwerking met NLA een prachtige recepten verjaardagskalender gemaakt. Hierin staan diverse heerlijke recepten uit verschillende culturen. De prachtige foto’s in deze kalender zijn gemaakt door Willy Koolstra. Het geld voor de kalender en deze avond is mede mogelijk gemaakt door NLA wijkteam.

De wethouder, die ook een kleurige bos bloemen kreeg als symbool voor de veelkeurigheid,  was ook zeer lovend over alles wat tot nu toe door de werkgroep, die uit diverse culturen bestaat, is gedaan in Beijum. Zij noemde dit een symbool van samen leven, samen zijn.

Al met al een geslaagde avond waarin nieuwe contacten zijn gelegd! Dat dit belangrijk is gaf de wethouder ook in haar toespraak aan. ‘Wanneer je iemand kent, ben je bereid iets voor die persoon te doen en kun je iemand steunen en helpen wanneer dat nodig is.’

Yvonne de Witt (tekst) en Bart Luurtsema (foto’s)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.