Feestelijke opening van nieuw scoutingeiland in wijkpark Lewenborg

Scoutinggroep De Jutters opent zaterdag 29 september het nieuwe scoutingeiland in het wijkpark van Lewenborg. Aansluitend op de opening wordt er een open dag gehouden, waarbij het eiland door iedereen te bewonderen is.

De afgelopen twee jaar hebben de vrijwilligers van scoutinggroep De Jutters keihard gewerkt aan de realisering van een uniek scoutingeiland. De kroon op dit werk is een mooi ontworpen hek, dat onlangs is geplaatst.

De scoutinggroep huisvest al 15 jaar in het park tussen Kardinge en Lewenborg. Om de speelomgeving rondom het clubgebouw te verbeteren, is ruim twee jaar geleden het idee ontstaan om een sloot van ruim 80 meter lengte te graven. Hierdoor ontstond er een heus scoutingeiland van bijna 1 hectare groot.

Het gebied heeft sindsdien een grote metamorfose ondergaan. De werkzaamheden zijn inmiddels bijna afgerond en daarom is het tijd om het eiland officieel te openen. Er wordt een bijzondere openingshandeling verricht door een speciale gast, de jeugdleden en groepsvoorzitter.

De openingshandeling start om 14:00 uur. Aansluitend is er een open dag met veel activiteiten en spellen. Zo kan er zelf brood gebakken worden en is er een spectaculaire touwbaan om de scoutingvaardigheden te testen. Ook is er een informatiestand voor potentiele leden en vrijwilligers.

bron: ingezonden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.