Beijum.org https://www.beijum.org Nieuws voor en door Beijumers Wed, 10 Oct 2018 20:59:55 +0000 nl hourly 1 Melden van schade/vuil in uw buurt met Slim Melden app https://www.beijum.org/melden-van-schade-vuil-in-uw-buurt-met-slim-melden-app/ https://www.beijum.org/melden-van-schade-vuil-in-uw-buurt-met-slim-melden-app/#respond Wed, 10 Oct 2018 20:34:17 +0000 https://www.beijum.org/?p=11576 Is er iets kapot, stuk of een gevaar bij u in de buurt? Bijvoorbeeld een lantaarnpaal of stoeptegel? Volle prullenbakken? Of iets anders in de openbare ruimte? Dan kunt u een melding doen bij de gemeente.

Makkelijk en snel met de nieuwe app Slim Melden.
Slim Melden is gekoppeld aan het proces van de gemeente en geeft direct inzicht in het behandelnummer en de status van een melding. Ook kunt u eenvoudig stemmen op meldingen die al door anderen zijn gedaan.

Download  de app Slim Melden voor Android telefoon en tablet of iPhone en iPad

Melden via PC of laptop kan via deze link  https://groningen.slimmelden.nl/#/home

 

Wij houden de wijk schoon toch?

 

]]>
https://www.beijum.org/melden-van-schade-vuil-in-uw-buurt-met-slim-melden-app/feed/ 0
Donderdag 11 oktober aanstaande vindt het Wijkplatform (voorheen Wijkinloop) weer plaats https://www.beijum.org/donderdag-11-oktober-aanstaande-vindt-het-wijkplatform-voorheen-wijkinloop-weer-plaats/ https://www.beijum.org/donderdag-11-oktober-aanstaande-vindt-het-wijkplatform-voorheen-wijkinloop-weer-plaats/#respond Thu, 04 Oct 2018 20:07:58 +0000 https://www.beijum.org/?p=11553  

Wil je iets weten, vertellen of heb je een idee en/of initiatief en wilt dit delen?

Of ben je gewoon betrokken bij de wijk en wil je meepraten en op de hoogte blijven?

 

Loop vrij binnen,

Kijk, luister en praat vrij binnen

 

 

Locatie is  de Wegwijzer aan de Ypemaheerd (bibliotheek)

Aanvang 19.30 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

]]>
https://www.beijum.org/donderdag-11-oktober-aanstaande-vindt-het-wijkplatform-voorheen-wijkinloop-weer-plaats/feed/ 0
Buurtcentra in stad Groningen presenteren nieuw boek: “Waar de wijk de ruimte heeft” https://www.beijum.org/buurtcentra-in-stad-groningen-presenteren-nieuw-boek-waar-de-wijk-de-ruimte-heeft/ https://www.beijum.org/buurtcentra-in-stad-groningen-presenteren-nieuw-boek-waar-de-wijk-de-ruimte-heeft/#respond Tue, 02 Oct 2018 21:35:22 +0000 https://www.beijum.org/?p=11544 Op maandag 1 oktober overhandigden de achttien Groningse buurtcentra hun nieuwe promotieboek “Waar de wijk de ruimte heeft” aan wethouder Roeland van der Schaaf. In dit boek presenteren deze onafhankelijke en zelfstandige buurtcentra zich aan het publiek en vertellen zij over hun voorzieningen en activiteiten.

Wijk- en buurtcentra zijn basisvoorzieningen die van groot belang zijn voor de leefbaarheid en sociale samenhang in de Groninger wijken. Het zijn warme ontmoetingsplaatsen waar wijkbewoners zich kunnen ontplooien en elkaar kunnen ontmoeten, wat bijdraagt aan verbinding en activering. Ze zijn de spil van bewonersactiviteiten en bewonersinitiatief in hun buurt. Door de individualisering zijn ze ook van groot belang voor het signaleren en voorkomen van maatschappelijke problemen.

De stad Groningen kent levendige wijk- en buurtcentra. De meeste centra hebben zich verenigd in het Buurtcentra Besturen Overleg Groningen (BBOG). In dit platform wisselen ze ervaringen en ideeën uit en komen ze samen op voor hun belangen. De accommodaties in dit boek zijn bewonersinitiatieven en worden bestuurd en gerund door vrijwilligers. Veel accommodaties worden daarbij ondersteund door een klein team van betaalde krachten.

Met de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad voor de deur willen zij tonen wat het sociaal-cultureel werk in Groningen voor de wijk en de bredere samenleving betekent.

“Waar de wijk de ruimte heeft” geeft interessante informatie over het sociaal-cultureel werk in de stad Groningen en een overzicht van de buurtcentra in de diverse stadsdelen. De uitreiking aan het gemeentebestuur door voorzitter Jouke de Jong van het BBOG was het startsein voor de verspreiding.

 

U vindt het boekje HIER en voor het manifest klik HIER

]]>
https://www.beijum.org/buurtcentra-in-stad-groningen-presenteren-nieuw-boek-waar-de-wijk-de-ruimte-heeft/feed/ 0
Grote braderij en duurzaamheidsmarkt a.s. zaterdag 22 september. Slecht ter been? Neem de buurtbus. https://www.beijum.org/grote-braderij-en-duurzaamheidsmarkt-a-s-zaterdag-22-september-slecht-ter-been-neem-de-buurtbus/ https://www.beijum.org/grote-braderij-en-duurzaamheidsmarkt-a-s-zaterdag-22-september-slecht-ter-been-neem-de-buurtbus/#respond Mon, 17 Sep 2018 11:12:03 +0000 https://www.beijum.org/?p=11518 Zaterdag 22 september organiseren de Buurcentra in Beijum, de Verbindingsbus en de Bewonersorganisatie Beijum voor de vierde keer de Braderij. Naast kraampjes met verkoop van uiteenlopende spulletjes voor en door buurtbewoners, is er een kinderrommelmarkt, een duurzaamheidsmarkt (Grunneger Power, Samevents4u) en diverse leuke demonstraties uit de wijk. Ook worden bezoekers getrakteerd op diverse kleurrijke hapjes. Daarnaast zullen diverse wijkorganisaties zichzelf presenteren.

De Gemeente Groningen sluit aan met een stand over Project Kardinge:
“Denk mee over het optimaal inrichten van Kardinge om iedereen uit te dagen in beweging te komen!
Het Kardingegebied in Groningen is een prachtig gebied vol sportieve mogelijkheden. We hebben verschillende geluiden gehoord van de gebruikers over de sportieve inrichting van het gebied en we willen hier graag mee aan de slag. Het doel is dan ook om alle gebruikers van het Kardingegebied, van alle leeftijden, uit te dagen in beweging te komen door het gebied optimaal in te richten.
Uw mening telt!”

Voorafgaand aan de Braderij een gratis Haak maar aan ontbijt!
Vanaf 09:30 tot 11:00 uur is er in het kader van de nationale burendag een “Haak maar aan ontbijt” Je zorgt zelf voor een stoel en wij zorgen voor de rest.
Opgave is verplicht en kan via 050-5410070

 

Proef Buurtbus Beijum
Bent u slecht ter been, gebruikt u een rollator, is grotere afstanden lopen voor u een belemmering maar toch graag naar de braderij aanstaande zaterdag?
Geen probleem. Bel de Buurtbus Beijum 06- 53825843. Deze rijd als proef deze dag. U wordt gehaald en indien gewenst ook weer terug gebracht.
Van deze (eenmalige) service kunt u GRATIS gebruik maken.

 

 

 

 

]]>
https://www.beijum.org/grote-braderij-en-duurzaamheidsmarkt-a-s-zaterdag-22-september-slecht-ter-been-neem-de-buurtbus/feed/ 0
Sportwijk Beijum: genieten van sporten en bewegen https://www.beijum.org/sportwijk-beijum-genieten-van-sporten-en-bewegen/ https://www.beijum.org/sportwijk-beijum-genieten-van-sporten-en-bewegen/#respond Sat, 15 Sep 2018 20:06:28 +0000 https://www.beijum.org/?p=11514 Sporten en bewegen is goed voor lichaam en geest. In Beijum is onder de noemer ‘Sportwijk Beijum’ een initiatief van start gegaan waardoor iedereen in en rond Beijum kan genieten van sporten en bewegen.

Tijdens de Nationale Sportweek wordt op maandag 17 september om 16.30 uur het officiële bord van Sportwijk Beijum feestelijk onthuld door wijkwethouder Mattias Gijsbertsen en FC Groningen speler Mimoun Mahi, op de Krajicek playground aan de Ypemaheerd in Beijum. Ook is er dan een ‘walking football-clinic’.

Door gezamenlijke krachten van sportaanbieders te bundelen, wil Sportwijk Beijum de sportvelden, de bijbehorende accommodaties en het gehele gebied rondom Kardinge benutten. Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud gestart, zoals walking football, discgolf, wandelgroep Beijum, sjoelen en pitch & putt. De komende maanden komen er nieuwe activiteiten bij.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Sportwijk Beijum.

]]>
https://www.beijum.org/sportwijk-beijum-genieten-van-sporten-en-bewegen/feed/ 0
Algemene ledenvergadering dinsdag 25 september. https://www.beijum.org/algemene-ledenvergadering-dinsdag-25-september/ https://www.beijum.org/algemene-ledenvergadering-dinsdag-25-september/#respond Mon, 10 Sep 2018 17:52:17 +0000 https://www.beijum.org/?p=11495 Klik HIER voor de stukken

]]>
https://www.beijum.org/algemene-ledenvergadering-dinsdag-25-september/feed/ 0
Aanstaande donderdag weer Wijkbijeenkomst in de Wegwijzer https://www.beijum.org/aanstaande-donderdag-weer-wijkbijeenkomst-in-de-wegwijzer/ https://www.beijum.org/aanstaande-donderdag-weer-wijkbijeenkomst-in-de-wegwijzer/#respond Sat, 08 Sep 2018 19:58:50 +0000 https://www.beijum.org/?p=11489 Aanstaande donderdag  weer de maandelijkse wijkbijeenkomst in de Wegwijzer.

De afgelopen sessies hebben al veel waarde getoond, er worden ideeën uitgewisseld en geboren, projecten en activiteiten opgestart, tot samenwerking besloten en handen ineengeslagen. Maar ook het uitwisselen en vergaren van informatie over bijvoorbeeld de Wijkvernieuwing, de heerden aanpak, het digitale platform www.beijum.nl, Kleurrijk Beijum enzovoort, hoort erbij.

Het is en blijft nog altijd bedoeld om vrij in te lopen, te kijken, te luisteren en vrij te spreken. Je kunt ideeën en suggesties uitwisselen, kennis maken, zaken waar je tegen aan loopt bespreken, activiteiten delen of gewoon horen wat er in de wijk speelt en netwerken.

Maar dit kan nog beter vinden wij. Het valt en staat natuurlijk met de draagkracht door organisaties en de diverse werkgroepen in de wijk.

Maar veel belangrijker is de inbreng van jou als bewoner.  Dat je je laat horen en zien. Jij moet aanhaken en uiteindelijk duidelijk maken wat jij wil, hoe jij over zaken denkt. Welke ideeën er bij jou leven en zijn.

Beijum zit gelukkig in de lift doordat er steeds meer met elkaar gecommuniceerd en georganiseerd wordt. Laten wij met zijn allen dit doorzetten. Het versterkt alleen maar en samen ga je sneller.

Wij denken dat er meer bij jou de Beijumer leeft wat je zou willen delen dan nu het geval is. Schroom niet, wij zijn ook maar gewone wijkbewoners die betrokken zijn bij Beijum.

Wij hebben de stap gezet, wie volgt?

 

We zien je graag, de koffie/thee staat klaar.

Tot donderdag a.s. 19.30

Team de Wegwijzer, Gebiedsteam Oost en de samenwerkende organisaties www.beijum.nl

 

 

]]>
https://www.beijum.org/aanstaande-donderdag-weer-wijkbijeenkomst-in-de-wegwijzer/feed/ 0
Werkzaamheden aan de Gerrit Krolbrug in Groningen; 23 juli-6 augustus 2018 https://www.beijum.org/werkzaamheden-aan-de-gerrit-krolbrug-in-groningen-23-juli-6-augustus-2018/ https://www.beijum.org/werkzaamheden-aan-de-gerrit-krolbrug-in-groningen-23-juli-6-augustus-2018/#respond Sat, 14 Jul 2018 17:19:17 +0000 https://www.beijum.org/?p=11407 De Gerrit Krolbrug in Groningen krijgt deze zomer een opknapbeurt. Rijkswaterstaat voert de werkzaamheden aan de brug uit. Het onderhoud aan de brug start op maandag 23 juli en duurt tot maandag 6 augustus 2018.

Gedurende deze twee weken is er geen wegverkeer over de brug mogelijk. De brug blijft in open stand staan, waardoor scheepvaartverkeer wel mogelijk blijft. De fiets- en voetgangersbruggen naast de Gerrit Krolbrug blijven toegankelijk.

Onderhoud Gerrit Krolbrug

Het onderhoud is noodzakelijk om de brug, totdat deze in 2021 geheel wordt vernieuwd, in een goede en veilige staat te houden. Er wordt gewerkt aan de bewegende delen van de brug en de stalen delen krijgen een nieuwe verflaag.

Vanwege de werkzaamheden is de Gerrit Krolbrug gestremd voor het wegverkeer. Er wordt een omleidingsroute ingezet. Deze wordt met gele borden aangeven. Voor het fietsverkeer en voetgangers worden extra maatregelen en voorzieningen ingesteld om de hinder te beperken. Zo zijn er stewards aanwezig om hulp te bieden aan fietsers en voetgangers die gebruik maken van de fiets- en voetgangersbruggen. Voor minder validen wordt een pendelbusdienst ingesteld waar zij gratis gebruik van kunnen maken.

]]>
https://www.beijum.org/werkzaamheden-aan-de-gerrit-krolbrug-in-groningen-23-juli-6-augustus-2018/feed/ 0
Stem op Tina! https://www.beijum.org/stem-op-tina/ https://www.beijum.org/stem-op-tina/#respond Fri, 29 Jun 2018 21:09:27 +0000 https://www.beijum.org/?p=11379 Beijum bestaat 40 jaar en wat is nou een mooier cadeau dan een kinderburgemeester uit ons Beijum. Maar je moet wel even stemmen om dit cadeau aan de (kinder) wijk te kunnen realiseren. Direct even doen (anders vergeet je het misschien).

Vijf kinderen, waaronder de tien jarige Tina uit Beijum, voeren vanaf woensdag campagne om de nieuwe (loco-) kinderburgemeester van de stad te worden. .De kinderburgemeester denkt mee over kinderzaken in Groningen. Hij of zij mag de burgemeester of wethouder helpen bij afspraken of officiële openingen. Daarnaast mag de kinderburgemeester zelf een activiteit organiseren om aandacht te vragen voor iets wat hij of zij belangrijk vindt.

Alle inwoners van de gemeente Groningen kunnen stemmen op hun favoriete kandidaat. Dat kan t/m vrijdag 6 juli 12:00 uur online en op zaterdag 7 juli tussen 10.00 en 12.00 uur bij de verkiezingskraam op Tussen Beide Markten. Op zaterdagmiddag 7 juli wordt bekendgemaakt wie de nieuwe (loco-) kinderburgemeester van Groningen 2018-2019 is

“Hallo, mijn naam is Tina en ben 10, bijna 11, jaar oud. Later wil ik chirurg worden, maar nu wil ik mij inzetten om pesten tegen te gaan. Pesten is bijna een soort ziekte waar eigenlijk geen goed medicijn tegen is. Zelfs wanneer het pesten is opgehouden, kan iemand er nog lang last van hebben. Daarom wil ik meer aandacht voor pesten en wil ik deze ziekte uitroeien. Mijn slogan is: ‘Pesten doet pijn, als er geen genezing is’.”

]]>
https://www.beijum.org/stem-op-tina/feed/ 0
Nieuwsbrief Braderij 30 juni https://www.beijum.org/nieuwsbrief-braderij-30-juni/ https://www.beijum.org/nieuwsbrief-braderij-30-juni/#respond Mon, 18 Jun 2018 18:44:34 +0000 https://www.beijum.org/?p=11354 Klik op de afbeelding om te vergroten

]]>
https://www.beijum.org/nieuwsbrief-braderij-30-juni/feed/ 0