Beijum.org https://www.beijum.org Nieuws voor en door Beijumers Sat, 14 Jul 2018 17:19:17 +0000 nl hourly 1 Werkzaamheden aan de Gerrit Krolbrug in Groningen; 23 juli-6 augustus 2018 https://www.beijum.org/werkzaamheden-aan-de-gerrit-krolbrug-in-groningen-23-juli-6-augustus-2018/ https://www.beijum.org/werkzaamheden-aan-de-gerrit-krolbrug-in-groningen-23-juli-6-augustus-2018/#respond Sat, 14 Jul 2018 17:19:17 +0000 https://www.beijum.org/?p=11407 De Gerrit Krolbrug in Groningen krijgt deze zomer een opknapbeurt. Rijkswaterstaat voert de werkzaamheden aan de brug uit. Het onderhoud aan de brug start op maandag 23 juli en duurt tot maandag 6 augustus 2018.

Gedurende deze twee weken is er geen wegverkeer over de brug mogelijk. De brug blijft in open stand staan, waardoor scheepvaartverkeer wel mogelijk blijft. De fiets- en voetgangersbruggen naast de Gerrit Krolbrug blijven toegankelijk.

Onderhoud Gerrit Krolbrug

Het onderhoud is noodzakelijk om de brug, totdat deze in 2021 geheel wordt vernieuwd, in een goede en veilige staat te houden. Er wordt gewerkt aan de bewegende delen van de brug en de stalen delen krijgen een nieuwe verflaag.

Vanwege de werkzaamheden is de Gerrit Krolbrug gestremd voor het wegverkeer. Er wordt een omleidingsroute ingezet. Deze wordt met gele borden aangeven. Voor het fietsverkeer en voetgangers worden extra maatregelen en voorzieningen ingesteld om de hinder te beperken. Zo zijn er stewards aanwezig om hulp te bieden aan fietsers en voetgangers die gebruik maken van de fiets- en voetgangersbruggen. Voor minder validen wordt een pendelbusdienst ingesteld waar zij gratis gebruik van kunnen maken.

]]>
https://www.beijum.org/werkzaamheden-aan-de-gerrit-krolbrug-in-groningen-23-juli-6-augustus-2018/feed/ 0
Stem op Tina! https://www.beijum.org/stem-op-tina/ https://www.beijum.org/stem-op-tina/#respond Fri, 29 Jun 2018 21:09:27 +0000 https://www.beijum.org/?p=11379 Beijum bestaat 40 jaar en wat is nou een mooier cadeau dan een kinderburgemeester uit ons Beijum. Maar je moet wel even stemmen om dit cadeau aan de (kinder) wijk te kunnen realiseren. Direct even doen (anders vergeet je het misschien).

Vijf kinderen, waaronder de tien jarige Tina uit Beijum, voeren vanaf woensdag campagne om de nieuwe (loco-) kinderburgemeester van de stad te worden. .De kinderburgemeester denkt mee over kinderzaken in Groningen. Hij of zij mag de burgemeester of wethouder helpen bij afspraken of officiële openingen. Daarnaast mag de kinderburgemeester zelf een activiteit organiseren om aandacht te vragen voor iets wat hij of zij belangrijk vindt.

Alle inwoners van de gemeente Groningen kunnen stemmen op hun favoriete kandidaat. Dat kan t/m vrijdag 6 juli 12:00 uur online en op zaterdag 7 juli tussen 10.00 en 12.00 uur bij de verkiezingskraam op Tussen Beide Markten. Op zaterdagmiddag 7 juli wordt bekendgemaakt wie de nieuwe (loco-) kinderburgemeester van Groningen 2018-2019 is

“Hallo, mijn naam is Tina en ben 10, bijna 11, jaar oud. Later wil ik chirurg worden, maar nu wil ik mij inzetten om pesten tegen te gaan. Pesten is bijna een soort ziekte waar eigenlijk geen goed medicijn tegen is. Zelfs wanneer het pesten is opgehouden, kan iemand er nog lang last van hebben. Daarom wil ik meer aandacht voor pesten en wil ik deze ziekte uitroeien. Mijn slogan is: ‘Pesten doet pijn, als er geen genezing is’.”

]]>
https://www.beijum.org/stem-op-tina/feed/ 0
Nieuwsbrief Braderij 30 juni https://www.beijum.org/nieuwsbrief-braderij-30-juni/ https://www.beijum.org/nieuwsbrief-braderij-30-juni/#respond Mon, 18 Jun 2018 18:44:34 +0000 https://www.beijum.org/?p=11354 Klik op de afbeelding om te vergroten

]]>
https://www.beijum.org/nieuwsbrief-braderij-30-juni/feed/ 0
Volgeboekte ontmoetingsbarbecue donderdag 14 juni in het Heerdenhoes https://www.beijum.org/volgeboekte-ontmoetingsbarbecue-donderdag-14-juni-in-het-heerdenhoes/ https://www.beijum.org/volgeboekte-ontmoetingsbarbecue-donderdag-14-juni-in-het-heerdenhoes/#respond Fri, 15 Jun 2018 10:18:43 +0000 https://www.beijum.org/?p=11342 Donderdag 14 juni was er een Ontmoetingsbarbecue in het Heerdenhoes.
De BBQ werd georganiseerd door de Werkgroep 50+ met steun vanuit de Bewonersorganisatie Beijum en de Buurtcentra Beijum.

Meer dan 60 personen hadden zich aangemeld. Het hele gezelschap zat verdeeld aan een negental tafels en het was een gezellige drukte.
Na een welkomstwoordje van Theo Smit werd begonnen met een champignonsoepje. Daarna kon men kiezen uit een groot aantal salades, sauzen en verschillende soorten vlees, zoals diverse soorten spiesen,  erg lekkere speklapjes, hamburgers en spareribs. Ook aan de vegetariërs was gedacht. Tevens kreeg men twee consumpties per persoon. De avond werd tegen acht uur afgesloten met koffie en wat lekkers.

De barbecue was goed georganiseerd en de sfeer was uitstekend.  Zeker voor herhaling vatbaar.

Na de zomervakantie wordt er weer een Ontmoetingsbarbecue georganiseerd.

 

 

 

]]>
https://www.beijum.org/volgeboekte-ontmoetingsbarbecue-donderdag-14-juni-in-het-heerdenhoes/feed/ 0
Beijum kieskleurig 40 jaar geschiedenis https://www.beijum.org/beijum-kieskleurig-40-jaar-geschiedenis/ https://www.beijum.org/beijum-kieskleurig-40-jaar-geschiedenis/#respond Tue, 12 Jun 2018 08:12:16 +0000 https://www.beijum.org/?p=11334 40 jaar geschiedenis van Beijum geschilderd op ‘Plein Oost’ door kunstenaars en bewoners van Beijum.  Dat lijkt ons een geweldig idee!

Onder aanvoering van initiatiefnemer Willem Pauwelussen, willen we met kunstenaars, verbonden aan stichting Urban House Groningen, uitvoering geven aan een gedurfd plan, om een vrolijk en kleurig kunstwerk te laten ontstaan op ‘Plein Oost’. Het doel is, om met zoveel mogelijk Beijumers, straatkunst te maken!
Alleen of samen met uw buren, familie of vrienden: een gezamenlijk gemaakt kunstwerk waar u later van kunt zeggen dat is ook mijn werk!
Samen aan de slag, iets maken waar we nog jaren plezier van kunnen hebben. We willen de internationale “Traffic-Art”-kunstenaar Rahul Amin Kajol voor twee dagen uitnodigen om het project op te starten.

Het thema 40 jaar Beijum staat hierbij centraal. Met uw verhalen en belevenissen het plein een week lang beschilderen. Zodat we zien waar Beijum toe in staat is!

Hoe gaat dat in zijn werk? Kunstenaars die een stevige link met de wijk Beijum hebben en samen met bewoners uw ideeën in beelden omzetten. Zodat er een basis voor een ontwerp ontstaat hoe het plein er uiteindelijk uit kan komen te zien. Dat ontwerp ligt niet muurvast, het is een creatief proces!

Kortom, als u als bewoners, kunstenaars, kinderen, ouders, opa’s en oma’s van Beijum, dit ook een mooi initiatief vinden en willen ondersteunen, laat ons dit dan weten! Wij gaan het idee uitwerken in een onderbouwd plan, waarbij de nodige subsidies en vergunningen geregeld moeten worden. Heeft u vragen of wilt u uw verhalen of belevenissen bijdragen, dan wel bijdragen aan de organisatie: mail ons dan via het mailadres van Beijum Kieskleurig: beijumkieskleurig@gmail.com.

]]>
https://www.beijum.org/beijum-kieskleurig-40-jaar-geschiedenis/feed/ 0
Benieuwd hoe je straks naar de binnenstad fietst? Dan zeker gaan! https://www.beijum.org/benieuwd-hoe-je-straks-naar-de-binnenstad-fietst-dan-zeker-gaan/ https://www.beijum.org/benieuwd-hoe-je-straks-naar-de-binnenstad-fietst-dan-zeker-gaan/#respond Mon, 11 Jun 2018 22:14:14 +0000 https://www.beijum.org/?p=11328

Het college kiest  voor een fietsvriendelijk ingerichte Korreweg, waar auto’s, bussen en fietsers de rijbaan delen en ook nog auto’s geparkeerd staan.

De Bewonersorganisatie Beijum en Bewonersorganisatie Hunze en van Starkenborgh hebben hun vraagtekens en tegen argumenten ten aanzien van deze plannen kenbaar gemaakt maar deze zijn niet gehonoreerd.
Met name het aantal fietsbewegingen vanuit onze twee wijken over de Korreweg als de verbinding met de binnenstad kunnen wij niet rijmen met de plannen om dit te combineren met gemotoriseerd verkeer op een en dezelfde rijbaan.
Op woensdag 13 juni organiseert Aanpak Oosterhamrikzone een informatieve avondwandeling door de Korrewegwijk. De organisatie vertelt dan meer over de fietsstraat Korreweg. De wandeling begint om 19.00 uur bij het informatiecentrum Aanpak Oosterhamrikzone, Oosterhamrikkade 119. Inschrijven kan via aanpakoosterhamrikzone.nl.
Laat u informeren, oordeel zelf, wij horen uw mening naderhand graag,  plaats een reactie na uw wandeling onder dit bericht.
]]>
https://www.beijum.org/benieuwd-hoe-je-straks-naar-de-binnenstad-fietst-dan-zeker-gaan/feed/ 0
40 jaar Beijum feest op “Plein Oost” https://www.beijum.org/40-jaar-beijum-feest-op-plein-oost/ https://www.beijum.org/40-jaar-beijum-feest-op-plein-oost/#comments Tue, 05 Jun 2018 20:52:26 +0000 https://www.beijum.org/?p=11315 Zaterdag 30 juni op Plein Oost van 13.00 – 17.00 uur

Beijum bestaat 40 jaar en dat vieren we! Zaterdag 30 juni organiseren de Buurcentra in Beijum, de Verbindingsbus en de Bewonersorganisatie Beijum voor de derde keer de Braderij. Naast kraampjes met verkoop van uiteenlopende spulletjes voor en door buurtbewoners, is er een kinderrommelmarkt, openlucht salsadansen, diverse demonstraties en zal de finale van de Voice of Groningen gehouden worden. Ook worden bezoekers getrakteerd op diverse kleurrijke hapjes.

De gemeente Groningen sluit aan met een stand over Project Kardinge:

Project Kardinge:
“Denk mee over het optimaal inrichten van Kardinge om iedereen uit te dagen in beweging te komen!
Het Kardingegebied in Groningen is een prachtig gebied vol sportieve mogelijkheden. We hebben verschillende geluiden gehoord van de gebruikers over de sportieve inrichting van het gebied en we willen hier graag mee aan de slag. Het doel is dan ook om alle gebruikers van het Kardingegebied, van alle leeftijden, uit te dagen in beweging te komen door het gebied optimaal in te richten.
Uw mening telt!”

 

Kinderrommelmarkt;

Kinderen kunnen naar hartenlust “handelen” met hun tweedehands spullen. Hierdoor leren ze met geld om te gaan en kunnen ze een zakcentje verdienen. Verkoop uitsluitend door kinderen!
Kinderen kunnen met tweedehands spullen terecht op de kinderrommelmarkt (GRATIS). Zij dienen zelf wel voor een kleedje te zorgen! Opgave gewenst via info@buurtcentrainbeijum.nl

 

 

 

]]>
https://www.beijum.org/40-jaar-beijum-feest-op-plein-oost/feed/ 2
Beijumtrail 2018, de (her)beleving https://www.beijum.org/beijumtrail-2018-de-herbeleving/ https://www.beijum.org/beijumtrail-2018-de-herbeleving/#comments Sun, 03 Jun 2018 20:25:00 +0000 https://www.beijum.org/?p=11310 Beijumer Ronald Gramberg heeft tijdens het zelf lopen van de Beijumtrail gefilmd en een mooie samenvatting van deze eerste loop gemaakt. Gezien de reacties van Ronald en van de andere lopers een evenement wat zeker een vervolg mag krijgen. Een mooier compliment als je als evenement organisatie en vrijwilliger niet krijgen toch? De beelden laten er geen twijfel over bestaan dat het zeer geslaagd was.

Kijk en geniet (na).

 

Achter de pc gedoken en de Beijum trail herbeleven in het monteren.Wat een geweldig evenement.Hoop op een tweede editie volgend jaar

]]>
https://www.beijum.org/beijumtrail-2018-de-herbeleving/feed/ 1
9 JUNI MAF-FUNFESTIVAL BEIJUM https://www.beijum.org/9-juni-maf-funfestival-beijum/ https://www.beijum.org/9-juni-maf-funfestival-beijum/#respond Sun, 03 Jun 2018 18:59:04 +0000 https://www.beijum.org/?p=11302 Zaterdag 9 juni wordt in en rond buurtcentrum Het Heerdenhoes aan de Isebrandtsheerd weer het jaarlijkse MAF-Funfestival Beijum gehouden.

Met ‘s middags vanaf 13.00 u. de Voice of Beijum, een graffitiworkshop, een pannatoernooi en diverse andere activiteiten en attracties, en ‘s avonds vanaf 20.00 uur optredens van de bands The Darlingtons, Royal House en MF Collective. Toegang en deelname zijn gratis.

]]>
https://www.beijum.org/9-juni-maf-funfestival-beijum/feed/ 0
Digitaal Platform, opening 29 mei door de wijkwethouder https://www.beijum.org/digitaal-platform-opening-29-mei-door-de-wijkwethouder/ https://www.beijum.org/digitaal-platform-opening-29-mei-door-de-wijkwethouder/#respond Thu, 24 May 2018 08:14:29 +0000 https://www.beijum.org/?p=11290  

 

]]>
https://www.beijum.org/digitaal-platform-opening-29-mei-door-de-wijkwethouder/feed/ 0