Expositie Peter de Jong

Zondag 11 november om 16.00 uur opent in Atelier Pand 49 de tentoonstelling Mandala’s van Peter de Jong. Peter begon in 1970 met het schilderen van Mandala’s. Vijf jaar later begon hij ook met Oost-Indisch inkt te tekenen. In 2003 is hij kleurpotloden gaan gebruiken.

Mandala is Sanskriet voor cirkel. Het vindt zijn oorsprong in het Hindoeïsme en het Tibetaanse boeddhisme. Ze kunnen gezien worden als het onderliggende patroon van alles in het universum, zowel fysiek, mentaal als spiritueel. Ze laten de onderlinge verbintenis van alle wezens zien en ook de samenhang in onderliggende chaos.

“Als ik bezig ben met schilderen, wordt mijn hoofd helemaal leeg” zegt Peter over zijn werk. Hij ziet het als een vorm van meditatie, waar mandala’s van oorsprong ook voor bedoeld waren. Van te voren is niet te zeggen hoelang Peter met een werk bezig is. Hij heeft grote en kleine werken, geïnspireerd op de heilige geometrische kunst uit verschillende culturen.

De expositie duurt van 11 november tot 13 december. Atelier Pand49 is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 – 17.00 uur. U bent van harte welkom!

{nomultithumb}

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.