expositie ‘Lost in Time’

Op 13 oktober 2013 zal in het Atelier Pand49 de expositie ‘Lost in Time’ van start gaan. U bent van harte welkom om deze opening bij te wonen vanaf 16.00, onder het genot van een hapje en een drankje.

De werken zijn gemaakt door Jascha Hoste, 32 jaar, woonachtig in Groningen.

Hieronder een bericht opgesteld door Jascha zelf,

Eind 2007 ben ik met fotografie begonnen, eerst vooral natuur- en nachtfotografie. Maar al vrij snel kwam ik in aanraking met urbex fotografie en werd dat mijn passie. Het fotograferen heb ik mijzelf aangeleerd, ik heb geen enkele cursus of opleiding hiervoor gevolgd.

Urbex is de afkorting voor urban exploration. Dit houdt in dat je op onderzoek uit gaat in verlaten panden en deze fotografeert.

De schoonheid van het verval op de plaat zet. Inmiddels heb ik al honderden locaties in heel Europa bezocht. Mijn voorkeur gaat uit naar verlaten ziekenhuizen. Maar daarnaast ook oude villa’s, kerken, fabrieken, pretparken, alles wat maar verlaten en/of vervallen is.

Ik probeer juist het mooie in al dat verval vast te leggen. Dat kan een klein detail zijn, maar ook een sombere ruimte wat door de lichtinval juist helemaal tot zijn recht komt.

Ik werk met een canon  spiegelreflexcamera, en met diverse soorten lenzen en technieken.

Op de expositie hangen foto’s van verschillende soorten locaties, maar zijn de foto’s ook op verschillende manieren en achtergronden afgedrukt, bijvoorbeeld op geborsteld aluminium, hout of canvas. Hiermee wil ik laten zien dat een foto op zoveel manieren tot zijn recht kan komen en dat er voor iedere ruimte en smaak vele mogelijkheden zijn.

Ik hoop dat de bezoeker net zoveel plezier heeft in het bezichtigen van de foto’s, als ik heb gehad met het maken ervan

De expositie is te bewonderen van zondag 13 oktober tot en met vrijdag 22 november in Atelier Pand49 te Beijum.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.