Evaluatie Oud & Nieuw

Op donderdag 24 januari had Stadsdeelsecretaris Irma Zijlstra de bijeenkomst voor de evaluatie van Oud & Nieuw ’s middags om half één gepland, inclusief een lunch met soep en broodjes. Dit vooral ook als kleine blijk van dank voor alle betrokkenen die er ook dit jaar voor gezorgd hebben dat de oudejaarsviering in Beijum weer uitstekend verlopen is. Jammer genoeg kon niet iedereen bij de evaluatie aanwezig zijn, maar de circa 15 aanwezigen keken er met voldoening op terug.

Op een paar kleine incidenten na – maar die zullen er altijd wel blijven en de ook altijd te constateren verbeterpunten en andere kleine onvolkomenheden – was de hoofdconclusie overduidelijk. Met deze viering zijn weer een paar extra stappen gezet om het feest nog meer een wijkfeest te laten worden.

Een groot en terecht compliment werd uitgedeeld aan de groep jongeren die hun nek hebben uitgestoken en een belangrijke impuls aan het feest hebben gegeven. Met de hele organisatie van de Beijum Top 100, door op de avond en nacht zelf te draaien hebben ze zich van een hele goed kant laten zien. Tekenend hiervoor is dat vanaf het podium regelmatig een opmerking werd gemaakt tegen een iemand die vuurwerk afstak om toch even goed uit te kijken waar dit heen gegooid werd: ‘Hé, doe even normaal met dat vuurwerk, joh!

Leek de standplek van de oliebollenkraam die tot op oudejaarsavond daar mocht staan, eerst een kwetsbare in verband met de hele opbouw voor het feest, ook met de eigenaar konden prima afspraken worden gemaakt. Direct na de jaarwisseling trakteerde hij zo het plein op oliebollen.

Hoewel veel mensen in en rond de organisatie hun steentje hebben bijgedragen werd de rol en inzet van een drietal mensen er uitgelicht. Sjoerd Sipma van het Sociaal Team, jongerenwerker Martin Visser en ‘supermarktbaas’ Alice Meins. Vooral door hun inzet kon het feest zonder noemenswaardige wanklank plaatsvinden.

En nu?

In totaal is er nu vier keer een feest op het parkeerterrein georganiseerd. Elk jaar is geleerd van voorgaande jaren, elk jaar worden stappen verder in de richting gezet om er een wijkfeest van te maken. Voor de organisatie is er dan ook geen reden om het de komende jaren anders te doen en lig het voor de hand om op deze ingeslagen weg in te gaan. Wel zou de betrokkenheid van volwassen wijkbewoners groter kunnen worden, constateerde ook de organisatie. Kan de inzet van jongeren, zoals deze keer, daar een stimulans in zijn? Doet hun goede voorbeeld goed volgen?

Reageren? Mail naar beijumkrant@hotmail.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.