Evaluatie hondenuitlaatbeleid

Zoals bekend wordt op dit moment het nieuwe hondenuitlaatbeleid door de gemeente geëvalueerd. De gemeente heeft ook de wijkbewonersorganisaties gevraagd te laten weten wat men van het nieuwe uitlaatbeleid vindt. Het bestuur van de bewonersorganisatie Beijum (BOB) heeft daar inmiddels een reactie op ingestuurd.  Het BOB-bestuur vindt dat er langs uitgangsroutes meer afvalbakken geplaatst moeten worden waar hondenuitlaters geruimde poep in kunnen deponeren en dat opnieuw overwogen moet worden om ook voor poep in de goten een ruimplicht in te stellen.

Het BOB-bestuur vindt verder dat de gemeente vooral ook hondenbezitters nadrukkelijker moet uitnodigen om met  concrete voorstellen te komen voor verbetering de uitlaatplannen in de eigen buurt, bijvoorbeeld voor meer en betere uitrenplekken. Overigens is er met het nieuwe beleid voor Beijum niet echt veel veranderd: de wijk kende al langer een uitlaatplan, inclusief boetes voor overtredingen.  Alleen de ruimplicht buiten de uitlaat- en uitrengebieden is daar dus bijgekomen.

De gemeente evalueert tegelijkertijd met het hondenuitlaatbeleid ook het grasmaai beleid;  het in 2011 bijgestelde maaibeleid lijkt ook in een aantal hondenuitlaat- en uitrengebieden problemen op te leveren.

foto: Gemeente Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.