Elise Vedder deelt schoenendozen uit aan Ghanese kinderen

Groningse juf met Edukans naar Ghana

Elise Vedder, leerkracht aan de Dom Helder Camaraschool in Groningen, is terug van haar reis naar Ghana. Elise was daar met Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Ze deelde schoenendozen uit aan kinderen met daarin  schoolspullen en andere cadeaus.

“Wat een geweldige ervaring en wat hebben we veel dozen uitgedeeld” vertelt Elise, die net is geland op Schiphol.

De Groningse juf won de wedstrijd die ontwikkelingsorganisatie Edukans uitschreef onder alle basisscholen die meedoen met de actie Schoenmaatjes.

Dolblije gezichten

De school van Elise deed mee aan Edukans Schoenmaatjes. Met de actie versieren leerlingen schoenendozen en vullen deze met schoolspullen, toiletartikelen en cadeaus voor leeftijdgenoten ver weg. Kinderen in landen als Ghana zijn dolblij met zo’n gevulde schoenendoos. “Er werd gezongen en gedanst van vreugde. Van lesgeven kwam niet veel meer terecht, de kinderen wilden hun speelgoed uitproberen of tekenen in een kleurboek. Ik zie zelden een kind zo blij.”

Jij hebt aan mij gedacht!

Voor kinderen in ontwikkelingslanden is het onvergetelijk om een schoenendooscadeau te krijgen. Een kind ver weg heeft aan je gedacht! In de 17 jaar dat Edukans Schoenmaatjes organiseert, kregen al 2,5 miljoen kinderen een gevulde schoenendoos.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.