Eerste aanzet speelplekkenplan Beijum

Ruim 90 wijkbewoners kwamen op de beide, gisteren gehouden, bewonersbijeenkomsten af. Zij waren individueel of als vertegenwoordiger(s) van hun heerd aanwezig om hun mening te geven over een nieuw op te stellen speelplekkenplan voor Beijum.

De boodschap was duidelijk. Het huidige plan is niet meer van deze tijd. Ook is er door bezuinigingsmaatregelen niet genoeg geld beschikbaar om alle speelvelden te kunnen houden. Het ouder worden van kinderen en het verhuizen van gezinnen spelen ook een rol hierin. Er zijn in totaal 91 speelplekken in Beijum, best veel dus! Er moeten dus speelplekken verdwijnen maar niet zonder dat de bewoners gehoord zijn. Alles staat nog open, er is nog niets definitief.

De vraag aan de aanwezigen was dan ook om in groepen er over te praten en te discussiëren of het mogelijk is om kleine speelplekjes waar geen tot nauwelijks gebruik van gemaakt wordt op te offeren en samen te voegen om bv. een groter exemplaar te kunnen realiseren en/of dat een andere plek beter is. Ook werd gevraagd welke absoluut behouden moet blijven.

Er waren heel wat meningen over de speelplekken in de wijk en in de directe omgeving. Ook waren er ideeën voor het realiseren van een grote speeltuin bij bv. Kardinge,

De resultaten van de meningen en inbreng van de diverse discussiegroepen worden samengevat en worden uiterlijk over een maand toegezonden aan de aanwezigen. Ook zal aan de hand van de resultaten het vervolgtraject ingevuld en besproken worden met de bewoners.

Tijdens de vragenronde was er een moeder die haar kind een tekening had laten maken om te schetsen hoe haar kind de ideale speelplaats voor zich ziet. Een hele mooie manier om kinderen te betrekken bij de plannen. Want, wat vinden zij belangrijk? Daar gaat het ten slotte om.

Een idee dat zeker een vervolg krijgt. ( zie o.a.  facebook Sociale Long Beijum)

 

Wij houden u op de hoogte.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.