Een Vlindermuur bij de Fultsemaheerd

Door verschillende bewoners is in samenwerking met de werkgroep Groene Long en de school De Beijumkorf het idee bedacht om een Vlindermuur aan te leggen. Ook diverse gemeentemensen en woningcorporatie Nijestee zijn deelnemer in een werkgroep die de plannen verder heeft uitgewerkt. De vlindermuur komt naast de vernieuwde vijver in de Groene Long, tussen het fietspad en de school aan de Fultsemaheerd.

Nijestee heeft voor dit plan al € 2.000 gereserveerd. Om ook een kleinere subsidie van € 500 van ‘NL Doet’ binnen te halen, wordt op zaterdag 17 maart begonnen met de werkzaamheden; 17 maart is de landelijke vrijwilligersdag van NL Doet. Het Wijkteam Nieuw Lokaal Akkoord heeft op 23 januari de resterende € 4.500 beschikbaar gesteld. Het beheer en onderhoud gebeurt door de school.

De begroting van de Vlindermuur voorziet in veel zelfwerkzaamheid. Op een aantal zaterdagen, beginnend op 17 maart, wordt het werk uitgevoerd. Mensen die ook willen meehelpen zijn welkom. Aanmelden kan bij Frans Egberink (fgegberink@home.nl) en Theo Smit (t.z.smit@home.nl).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.