Doorstart Kidszwerfvuilteam Doornbosheerd

Woensdag 27 maart beleefde het Kidszwerfvuilteam van de Doornbosheerd een doorstart in aanwezigheid van milieusteward Kars. Deze had een nieuwe voorraad grijpertjes meegenomen en een afvalcaddy, om het ruimen van het zwerfvuil nog gemakkelijker te maken. Er waren veel enthousiaste kinderen op af gekomen, en ook stadsdeelcoördinator Ruud van Erp was van de partij.

In het heerlijke warme zonnetje is er veel zwerfvuil opgeruimd. De kinderen kregen na het harde werken heerlijk suikerbrood en paaseitjes. Waarna het natuurlijk tijd was om lekker te gaan spelen.

U vraagt zich misschien af waarom een doorstart nodig was? Een aantal jaren waren de kinderen in de Doornbosheerd elke woensdagmiddag onder begeleiding een uurtje bezig om alle papierrommel, lege blikjes, chipszakken en ander zwerfvuil dat per ongeluk toch op straat was terechtgekomen netjes op te ruimen. Helaas was dit mooie initiatief verwaterd. Het opbouwwerk van Stiel heeft vrijwilliger Ed bereid gevonden om samen met de kinderen van de Doornbosheerd wekelijks zwerfvuil te ruimen. Zo dragen de kinderen zelf hun steentje bij voor een opgeruimde en schone Heerd. Om de kinderen enthousiast te houden voor de wekelijkse ronde, “verdienen” ze met hun wekelijkse inzet een leuk uitstapje wat mogelijk wordt gemaakt door woningcorporatie de Huismeesters. Dus als de kinderen zich blijven inzetten, kunnen ze met Ed en een kinderwerker van het Doornbosparadijs naar de film. En hoe leuk is dat! Hebt u trouwens zin om ook mee te helpen? Dat kan! Als u Ed en de kids ziet lopen, kunt u gewoon meedoen en een grijpertje halen bij het Doornbosparadijs. Want Doornbosheerd schoon, dat doen we gewoon!

Julia Vierstra (tekst en foto)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.