Dom Helder Camara winnaar Groninger schaakkampioenschap voor basisscholen

De 29ste editie van het Groninger schaakkampioenschap voor basisscholen afgelopen zaterdag is gewonnen door de Dom Helder Camaraschool. Het toernooi vond plaats in Het Dok in Lewenborg en de organisatie was in handen van de schaakclubs De Groninger Combinatie, Paardensprong, de Matadoren en Staunton.

Van de deelnemende 19 scholen pakte de Dom Helder Camara school de winst met 28,5 punten. Het winnende team bestond uit: Nick Huisinga, Nedim Rustempasic, Gianluccha Lucchesu en Menko Damwichers. op de tweede plaats eindigde de GSV met 17 punten en de Vrijeschool werd derde.

De nummers 1 tot en met 3 hebben zich, samen met het tweede team van de GSV, geplaatst voor de finale van het provinciaal Groninger kampioenschap op 18 maart aanstaande in Uithuizen.

Het algemeen klassement werd gewonnen door Isaiah de Lijster van de Vrijeschool. Hij verloor slechts 1 partij, van Nick Huizinga, die tweede werd. Sander Hilwerda van De Heerdstee vulde het podium met de derde plaats.

Bij de meisjes was Laura Cioffi van de Boerhaaveschool de sterkste. Suus Nieuwenkamp van de Brederoschool werd tweede, Eli Jorritsma derde.

Winnaars per groep:
Groep 8 – Isaiah de LIjster (Vrije School)
Groep 7 – Sander Staal (GSV)
Groep 6 – Sander Hilwerda (Heerdstee)
Groep 5 – Gianlucca Lucchesu (DHC)
Groep 4 – Eli Jorritsma (Wegwijzer)

 

Bron: Groninger Gezinsbode

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.