Dinsdag 14 januari inloopbijeenkomst werkzaamheden Beijum-Noord/Groningerweg en Noordzeebrug

Op dinsdag 14 januari 2014, tussen 17.00 uur en 20.00 uur, organiseert de Provincie Groningen in samenwerking met de gemeente Groningen een inloopbijeenkomst waar een toelichting wordt gegeven op de werkzaamheden die plaats gaan vinden bij Beijum-Noord en de kruising Groningerweg (Oostelijke Ringweg) en de Noordzeebrug (Noordelijke Ringweg).

U kunt tussen de genoemde tijdstippen binnenlopen in het Informatiecentrum Ring Oost aan het Grondzijl 23 op het bedrijventerrein Ulgersmaborg-Noord tegenover Kardinge.

Uitleg
Tijdens de bijeenkomst krijgt u uitleg over de komende werkzaamheden, de planning en over hoe het verkeer de komende tijd gaat rijden bij Beijum-Noord en de Groningerweg. De aannemer Van Gelder B.V. (Groningerweg/Beijum-Noord) en de aannemerscombinatie Oosterhof-Holman-Van Spijker (Noordzeebrug) zijn aanwezig en kunnen eventuele vragen beantwoorden.

Start werkzaamheden Groningerweg/Beijum-Noord
De werkzaamheden starten begin volgend jaar met de aanleg van de tijdelijke wegen en tijdelijke verkeerslichten. Vanaf de periode maart dient u dan rekening te houden met grootschalige omleidingen via het bedrijventerrein het Witte Lam. De kruising bij de Groningerweg ter hoogte van Hornbach is dan slechts gedeeltelijk bereikbaar. Deze tijdelijke verkeerssituatie duurt ongeveer 1 jaar en het verkeer wordt in de tijdelijke situatie deels over het bedrijventerrein het Witte Lam geleid. Gedurende de bouwperiode wordt de kruising bij de Groningerweg ongelijkvloers gemaakt (met op- en afritten) en wordt een afrit bij Beijum-Noord verlegd. De totale bouwperiode neemt ongeveer 1,5 jaar in beslag.

Vervolg werkzaamheden Noordzeebrug
De voorbereidende werkzaamheden, zoals het aanbrengen van de grond, nodig voor de nieuwe brug en de nieuwe aansluitingen bij de Bedumerweg, zijn afgerond. Ogenschijnlijk gebeurt daar nu niets, maar de grond moet eerst een jaar lang inklinken. Vanaf begin februari start de bouw van de nieuwe brug over het Van Starkenborghkanaal en de aanleg van een viaduct bij de Bedumerweg. Dit wordt gefaseerd uitgevoerd en de totale bouwperiode neemt ongeveer 1 ¾ jaar in beslag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.