Diftar? Voorlopig niet

Onderstaand bericht ontvingen wij van de SP. De bewonersorganisatie Beijum is niet politiek gebonden maar heeft wel haar zorgen en tegen argumenten geuit in onder andere een enquête van de SP.

Beste ondertekenaar,
Het was een gekke raadsvergadering, maar na lang overleg en vele schorsingen ging om 2 uur ’s nachts de kogel door de kerk. De gemeenteraad van Groningen stemde tegen Diftar. En dat is mede dankzij jouw inzet. De handtekeningen en argumenten die jullie hebben verzameld, de ingezonden mails en brieven en alle insprekers hebben de druk hoog opgebouwd. Zo hoog dat uiteindelijke de hele raad stemde voor een vast tarief. Ik wil jou daarmee van harte feliciteren en bedanken voor je inzet!Het betekent dat er in 2021 en 2022 in ieder geval geen Diftar komt, maar de voorstanders hebben nog wel een kleine mogelijkheid open gelaten. Er komt een onderzoek naar een andere variant van Diftar. Wij zullen daar heel scherp op blijven en zullen je daar zeker van op de hoogte houden.

In de tussentijd zijn er nog verkiezingen. Daarnaast is het dankzij de inzet van de SP nu ook mogelijk om weer een referendum te houden als daar voldoende steun voor is. Dus ik durf de stelling wel aan, ook na dat onderzoek komt er geen Diftar! Daar blijven we samen voor zorgen.

Met vriendelijke groet,
Daan Brandenbarg, raadslid SP Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.