Diftar, terugkoppeling van Marjet Woldhuis

Beste mensen en organisaties,
Gisteravond heeft het college van B&W het voorstel om diftar in te voeren ingetrokken omdat er geen meerderheid voor was in de raad. Zoals we al hadden verwacht was onze stem doorslaggevend maar iedere tegenstem weegt natuurlijk even zwaar.

De voornaamste reden voor 100% Groningen om tegen het voorstel te zijn was het ontbreken van draagvlak voor diftar. Dat we dat gebrek hebben geconstateerd is mede aan jullie te danken. Jullie hebben ons massaal weten te vinden of wij hebben jullie opgezocht en het beeld dat daardoor ontstond was niet al te positief.

Hoe nu verder met het afval? Iedereen is het er wel over eens dat afval scheiden belangrijk is. Daarom moeten we er aan werken om dat voor iedereen mogelijk te maken, of je nu jong of oud bent, klein of groot woont, iedereen!Dat vraagt om maatwerk. Er komen nu gesprekken op gang tussen de gemeenteraadsfracties en de wethouder om het huidige systeem beter te maken. Maatwerk in scheidingsmogelijkheden zal onze inzet daarbij zijn.

Als we nog verder kijken, na de verkiezingen van november 2018, dan is het mogelijk dat een nieuw college en een nieuwe raad opnieuw met een diftar voorstel gaan komen. Daarmee wordt ons afvalverwerkingssysteem een onderdeel van de verkiezingen. Wij zullen daar in de aanloop naar de verkiezingen een duidelijk standpunt over in nemen.

Onze lokale verkiezingen zijn overigens een half jaar later dan elders in het land omdat we gaan herindelen met Ten Boer en mogelijk Haren per 1 januari 2019. Om te voorkomen dat we twee keer snel achter elkaar moeten stemmen is onze stemming uitgesteld. Haren kent al een diftar systeem dus mocht Haren er bij komen dan zal het hoe dan ook onderwerp van gesprek worden.

Ten slotte willen we jullie nogmaals hartelijk bedanken voor jullie input want we zijn er voor de inwoners en het is fijn dat die ons weten te vinden. Aarzel niet ons te bellen of te mailen als er iets aan de hand is of als je een goed idee hebt. Wij zijn een echte initiatiefpartij dus we helpen je graag om iets te realiseren. Wie meer informatie wil over 100% Groningen kan terecht op onze website 100pgroningen.nl of door dit formulier in te vullen:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHf7UTt9YqWhxT1jpZ8Q4B-ie8UuEoIqxa4TIZvZlffBNZCw/viewform

Met vriendelijke groet,
Marjet Woldhuis, raadslid.
Bert Dijkhuizen, fractiemedewerker.

 

Note van de redactie:
De aan de fracties toegezonden reactie op DIFTAR vindt u hier

1 reactie op “Diftar, terugkoppeling van Marjet Woldhuis

  1. Ongelofelijk dat de gemeenteraad van Groningen haar inwoners het financiële en het milieuvoordeel van Diftar onthoudt.
    Inwoners van bijv. Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Brummen, Enschede, Twenterand, Hattem, en al die andere gemeenten die Diftar hebben ingevoerd en die positief jaarlijks genoemd worden in het Coelo-rapport van de Groningse Universiteit hebben de voordelen al mogen smaken.
    Elke raad denkt dat zij de navel van de wereld bestuurt. Even over de grenzen kijken leert zoveel meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.