Definitief ontwerp halte winkelcentrum West Beijum-Stoepemaheerd

Reeds In een eerder stadium is de BOB door de gemeente erbij betrokken om tot een goed ontwerp aangaande de aanpassingen van de bussluis aan de Stoepemaheerd. Dit in verband met o.a. de nieuwe gelede bussen ( zie ook eerder bericht).

Op 10 juni j.l. had het eerste overleg plaats tussen de gemeente en de werkgroepen Groen&Grijs en Verkeer van de BOB. Het eerste ontwerp wierp enkele vragen en onduidelijkhedenb op ten aanzien van de bussluis zelf en  de beoogde invulling van de directe omgeving. En is er ook rekening gehouden met de uitstallingen van de fietsenmaker? Aanlevering van goederen?

Vanuit de werkgroep Verkeer zijn door een ervaringsdeskundige enkele aanbevelingen gedaan t.a.v. de busbaan, de bochten en de in en uitstapplaats in het conceptontwerp.  Ook ten aanzien van de doorstroming, veiligheid en bereikbaarheid vanaf de haltes naar het winkelcentrum hadden de werkgroepen enige aanbevelingen.

De gedane aanbevelingen zijn door de vertegenwoordigers van de Gemeente ter harte genomen en verwerkt in het, op dinsdag j.l., gepresenteerde en besproken ontwerp.

Link:  150901 Halte 490 en 491 Winkelcentrum West Beijum-Stoepemaheerd

De uitvoering van het ontwerp zal, ijs en weder dienende, niet eerder dan in het voorjaar 2016 starten. De aan- en omwonenden en winkeliers worden door de Gemeente nog nader geïnformeerd over de plannen en de uit te voeren werkzaamheden.

Het zal er in ieder geval een stuk vriendelijker ogen met de geplande aankleding, zoals een zitgelegenheid en het groen.

 

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Wij horen ze graag via het onderstaande reactie formulier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.