Deelprojecten Kardinge en Beijum-/Hunze-Noord bij Ring Oost klaar!

Na Lewenborg en Beijum-Zuid zijn nu ook de deelprojecten  Kardinge en Beijum- /De Hunze-Noord aan de Oostelijke Ringweg in Groningen sinds eind september klaar! Hiermee zijn ook de verkeersopstopping in de spits ter hoogte van Lewenborg opgelost.

Het verkeer komende vanuit de richting Beijum dient tussen Beijum-Zuid en Kardinge dient de komende week nog rekening te houden met mogelijke overlast vanwege een rijstrookafzetting.

Mogelijke hinder tussen Beijum-Zuid en Kardinge
Bij Kardinge is het nieuwe  (ongelijkvloerse) kruispunt  nu geheel klaar en kan het verkeer uit beide richtingen de afslagen van en naar Kardinge nemen. Aan  de Ulgersmaborgzijde van dit nieuwe kruispunt – tussen Beijum-Zuid en Kardinge – vinden er de komende tijd nog werkzaamheden plaats aan de verlegging van een rioolgoot. Vandaar dat hier nog tijdelijk –  ter hoogte van het viaduct Meedenpad – één rijstrook beschikbaar is op de Ringweg. Deze rijstrookafzetting heeft te maken met veiligheid o.a. voor de aannemer.

Beijum-Noord
De op-en afritten bij Beijum-Noord zijn nu geheel klaar. De komende tijd zijn er nog wat afrondende werkzaamheden die minimale invloed hebben voor het verkeer. Voor het verkeer vanaf de Amkemaheerd richting Ring Oost geldt een tijdelijke verkorte invoegstrook. Ook voor de afrit vanaf de Oostelijke Ringweg richting Cuypersweg geldt een verkorte uitvoegstrook en voor het verkeer vanaf de Cuypersweg richting Ring Oost geldt een verkorte invoegstrook.

Voltooiing metamorfose Ring Oost
Met de voltooiing  van de deelprojecten  Beijum-Noord en Kardinge is er weer een belangrijke stap gezet in de metamorfose van de Oostelijke Ringweg in Groningen. Het deelproject  bij de  Groningerweg ( ter hoogte van Hornbach), dient nog voltooid te worden. Hier wordt druk gewerkt aan de bouw van het nieuwe viaduct bij de Beijumerbrug.  De verwachting is dat deze werkzaamheden medio 2015 klaar zijn.
Tevens worden volgend jaar de fietsecoducten nog aangelegd en zal de verdere aanplant van het groen nog plaatsvinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.