De nieuwe Gerrit Krol-brug: een update

Vandaag verscheen op OOGtv.nl een bericht over de vervanging van de huidige Krol-brug.

Het geschreven deel bevat geen nieuws. Dat de brug vervangen wordt door een nieuwe brug op 4 meter hoogte (1,5 meter hoger dan nu) was al bekend; het is de enige variant die verder onderzocht wordt, zoals we enkele weken geleden al meldden. Ook dat er nog geen duidelijkheid is over de vraag of er nu 1 dan wel 2 loopbruggen komen, is oud nieuws. Zie verder ons vorige artikel: https://www.beijum.org/hoe-gaan-we-met-de-fiets-over-de-nieuwe-gerrit-krol-brug/

In het filmpje (http://www.oogtv.nl/2015/06/gerrit-krolbrug-wordt-vervangen/) komt wethouder Paul de Rook aan het woord ook over de plannen voor de busbaanbrug. Dat heeft wel nieuwswaarde. Hij meldt dat niet alleen de 3 varianten voor de afwikkeling van het verkeer die de gemeente eerder presenteerde verder worden uitgewerkt, maar dat ook een variant die de omliggende bewonersorganisaties hebben aangedragen, wordt bekeken en doorgerekend. In die variant wordt de busbaanbrug maar beperkt opengesteld voor het autoverkeer. Een deel daarvan zal dus op een andere wijze naar het UMCG en omgevindg moeten. De enige twee alternatieven zijn, zoals we weten, de Oostersluis en de de Krol-brug.

In het gemeentelijk persbericht (http://gemeente.groningen.nl/mobiliteit/gemeente-onderzoekt-alternatief-plan-bewoners-voor-toegangsroute-door-oosterhamrikzone) staat daarover: In de variant van de buurtorganisaties wordt de Oosterhamrikbaanbrug, ook bekend als de ‘busbaanbrug’,  beperkt opengesteld voor fietsers en vrachtwagens die daar hun bestemming hebben. Daaraan gekoppeld komen er betere voorzieningen voor de fiets bij P+R Kardinge. En in de toekomst een P+R voor de Simmerenlocatie aan de Ulgersmaweg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.