De eerste opening van Atelier pand49

De eerste opening van Atelier pand49 voor het seizoen 2012-2013 is een feit. Op zondagmiddag 9 september om 16.00 werd de expositie ‘Vrouwen’ van Alvani Haverman geopend door Shanti van Dijken. “Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal” met deze quote van Albert Einstein associeert Shanti de expostie van Alvani.

Een expositie over vrouwen in vele diversiteiten; realistisch, onrealistisch en vreemd. De fantasievrouwen hebben bijna allemaal geen gezicht, letterlijk. Er zijn slangen, zwanen en vele andere symbolen die door de tijd heen geassocieerd worden met het fenomeen ‘vrouw’. Ook is er een thangka van een groene Tara, geheel volgens de Tibetaanse traditie, maar toch op eigen wijze vormgegeven door Alvani.

Het werd letterlijk en figuurlijk een stralende opening: het zonnetje die scheen, prachtige kunstwerken, heerlijke hapjes, vrolijke mensen en veel kunstenaars, familie, vrienden en ook nieuwe gezichten die de weg naar het pand wisten te vinden. Iedereen mag het weten, Atelier Pand49 is weer voor publiek geopend.

De komende weken zijn in Atelier Pand49 vooral veel vrouwen te bewonderen, aan de kijker om toch nog die éne man tussen het geëxposeerde werk van Alvani te vinden.

De expositie duurt van 9 september t/m 11 oktober. Atelier Pand is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. U kunt gewoon naar binnen lopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.