De Beijumsessie. Wat is er gepitcht.

Donderdagavond 13 oktober j.l. werd de Beijumsessie gehouden in de Kleihorn. Tijdens deze bijeenkomst, met een kleine 25 aanwezigen, werd door een aantal wijkbewoners een pitch gehouden over de volgende onderwerpen: toekomst speelplekken in Beijum, Buurtcamping, Kerstpakketten actie 2016, Wegwijsbus, Studio CC (gelegenheid voor jongeren om in het WIJ pand creatief bezig te zijn) en een verbetering cq. aanpassing van het voetbalveld aan de Nijensteinheerd.

Beijumsessie okt 2016Onderwerp van de eerste pitch gehouden door stadsdeelcoördinator Ruud van Erp : De speelveldjes in de wijk, 91 om precies te zijn en gemiddeld 2 per heerd. Door bezuinigingen zal er gekort worden op de budgetten voor speeltoestellen. Beijum vergrijst en zal de komende jaren minder speelveldjes nodig hebben. Redenen om ons af te vragen of wij de speelveldjes eventueel herverdelen, samenvoegen en anders inrichten. Hierbij vraagt men de steun van enkele wijkbewoners die mee willen denken. Dit mag wijk en/of heerd gericht zijn. Alle input is welkom. Het budget voor 2016 is gereserveerd en word samengevoegd met het budget voor 2017. De gemeente Groningen heeft een overzichtskaart en weet welke leeftijdscategorie kinderen waar in de wijk woont. Denk en beslis vooral mee!

Bij elk van de onderwerpen is het actief betrekken van en het zijn van bewoners/vrijwilligers een belangrijke factor. Zonder draagkracht en medewerking vanuit de wijk zijn (grootschalige) evenementen, projecten en activiteiten niet meer te verwezenlijken.

Beijumsessie okt 2016Tijdens de pitch over de Kerstpakketten actie die de Sociale Long in samenwerking met de Bron gaat organiseren werd buiten de werving van vrijwilligers om ook aandacht besteed aan de Spulletjesmarkt 2016 in de Bron op zaterdag 12 november a.s. en een Kerst Inn op eerste kerstdag vanaf 11.30u tot 16.00 uur ook in de Bron. In de pitch over Studio CC werd een oproep gedaan aan bewoners/ouders die een bijdrage kunnen leveren ter ondersteuning van de creatieve activiteiten voor jongeren. Heeft u een leuk idee of weet iemand die de kinderen een workshop kan geven schroom dan niet om dit kenbaar te maken. Tussen de pitches door werden nog waarderende woorden uitgesproken over de gang van zaken rond de vuurplaats avonden aan de Jensemaheerd en werd vanuit de zaal de deelname en het initiatief van de 2 jongeren gepluimd.
De Sociale Long Beijum, organisator van de Beijumsessie, is te bereiken per mail: socialelong@gmail.com

Voor meer uitgebreide informatie over de pitch onderwerpen kunt u op een van de onderstaande link(en) klikken.

Voetbalveld Nijensteinheerd

1 reactie op “De Beijumsessie. Wat is er gepitcht.

  1. Op 13 oktober 2016 werd de vierde Beijumsessie gehouden. De derde Beijumsessie was op 22 februari 2016 in De Kleihorn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.