De bomenkap gaat dinsdag 31 januari een nieuwe fase in

Bij het kruispunt Beijum-zuid/De Hunze (Oostelijke Ringweg) worden ook de bomen rond de fietsbrug aangepakt van het zeer druk bereden fietspad het Heerdenpad. Echter de verkeersregeling ter plekke is zeer slecht geregeld: een niet-functioneel bord plus wat hekken. De fietsers spreken er schande van en zoeken hun eigen oplossingen voor de problemen die ze er tegenkomen.

Het bord dat er staat wijst eigenlijk nergens heen omdat er geen vervolgborden zichtbaar zijn. Sommigen nemen de richting die het bord wijst te letterlijk en steken de voor fietsers ter plekke verboden wijkring over. Je moet wat. De hekken worden lange tijd genegeerd door de fietsers, want er gebeurt lange tijd niets op de brug. Geconcludeerd wordt dat het verkeerde bord is geplaatst (verboden voor alle verkeer). Onduidelijkheid alom.

Een rolstoel moet over de burg. Hoe? Er zijn op dat moment geen werkzaamheden op de brug, dus er toch maar over. Dan aan de andere kant, blijkt de opening tussen de hekken wel groot genoeg om fietsers door te laten, maar niet voor de rolstoel. Dat wordt snel opgelost.

Als het duidelijk is dat je echt niet over de fietsbrug kan, omdat er grote machines aan het werk zijn, rijst de vraag: Hoe omrijden? Fietsers worden het bos ingestuurd. Niet goed geregeld. Tal van fietsers rijden dwars over het kruispunt over de Oostelijke Ringweg. Je verwacht dat de politie alert is op dit soort gevaarlijke situaties om de te voorspellen chaos in goede banen te leiden. Die is echter in geen velden of wegen te zien. Dan zoek je als burger je eigen oplossingen.

bron: Beijum.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.