De bijenverdwijnziekte belicht in RKZ Bios

Slotevenement Groningen Zoemt met Vanishing of the Bees

Sinds maart 2012 voeren Natuur en Milieufederatie Groningen, Gemeente Groningen en diverse lokale groene organisaties samen campagne onder de noemer Groningen Zoemt. Na lezingen, excursies, markten en diverse happenings sluit de Natuur en Milieufederatie, in samenwerking met de RKZ Bios de campagne af met de prachtige film ‘Vanishing of the Bees’. Deze Amerikaanse documentaire uit 2009 laat de zoektocht zien van imkers naar oorzaken van de bijensterfte, met nadruk op de bijenverdwijnziekte onder honingbijen.

Daarnaast worden de economische, politieke en ecologische implicaties van de verdwijning van de honingbijen onderzocht. ‘Vanishing of the Bees’ is een ode aan de natuur en werpt een verhelderend licht op de bijenproblematiek. Een film die aanzet tot handelen.

Groningen Zoemt De mens kan niet zonder de bij. Zonder bijen geen bloemen, geen planten, geen groente en geen fruit. Bijen bestuiven planten, zodat zij zich kunnen voortplanten. Helaas dreigt de bij uit te sterven door gifgebruik, vervuiling, het verdwijnen van planten en bloemen en het gebrek aan goede nestgelegenheid. Iedereen kan echter een steentje bijdragen om leefomstandigheden van de bijen te verbeteren! Dát is de boodschap van Groningen Zoemt, een initiatief van de Natuur en Milieufederatie en de gemeente Groningen.

Praktische informatie Datum: zondag 18 november 2012 Locatie: RKZ Bios, Emmastraat 15/S101 Aanvang: 15.00 uur Entree: €7,- (student of Stadjerspas? Tweede kaartje gratis) Op de hoogte blijven? Like Groningen Zoemt op Facebook: www.facebook.com/groningenzoemt Of houd de website van de Natuur en Milieufederatie Groningen in de gaten: www.nmfgroningen.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.