D66 op bezoek bij de BOB?

Donderdag 23 mei organiseerde D66 een bijeenkomst voor allerlei organisaties en mensen in heel Noorddijk – van Noorderhoogebrug via Beijum en Lewenborg (en al hun buurtwijken) tot de Woonschepenhaven en MEERdorpen aan toe – om mee te brainstormen over hun verkiezingsprogramma. Zoals wellicht bekend zijn er in maart volgend jaar weer gemeenteraadsverkiezingen.
Misschien was het wel te vroeg en over de oorzaken moet D66 maar eens goed nadenken, want uit dat hele Noorddijk kwam welgeteld 1 (één) bezoeker opdraven en wel een bestuurslid van de BOB. Die natuurlijk niets te melden had over al die andere wijken, maar wel over Beijum.

Het werd toch een geanimeerde en interessante avond die, in de woorden van het zeskoppige vertegenwoordiging van D66, ondanks de magere opkomst, inhoudelijk toch zeer geslaagd was. Het ging alleen niet over de wensen en kwesties van meerdere wijken, maar over alleen Beijum. En niet oppervlakkig en heel divers en breed, maar op een aantal onderwerpen behoorlijk de diepte in. Zo kwamen kamerverhuur, de Krol-brug en al of niet afsluiten daarvan voor het autoverkeer, de accommodaties in de wijk en de welzijnsorganisaties in het algemeen aan bod. Ook werden de eerste gedachten over het initiatiefvoorstel van D66 over een nieuw fenomeen ‘wijkconferenties’ uitgewisseld.
In dat voorstel is sprake van wijken waarin zaken tussen gemeente en bewoners niet goed functioneren, maar D66 doelde daarbij niet op Beijum. Meningsverschillen en conflictjes komen in Beijum net zoals overal voor, maar niet in de mate dat er daardoor fundamenteel iets mis is. Veel eerder valt te denken aan een wijk als De Wijert, niet in het minst door de ontwikkelingen ook in de dagen pal voor deze bijeenkomst. De proef met een wijkconferentie in een wijk die wel en niet een wijkteam NLA heeft, is dan ook niet direct in Beijum te verwachten.

Een uitgebreider verslag verschijnt in de Beijumkrant van mei, die vrijdag 31 mei uitkomt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.