Cursus weerbaarheid voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar

Eind september starten er cursussen weerbaarheid voor kinderen. Deze cursus is bedoeld voor kinderen die wat onzeker zijn en beter voor zichzelf mogen opkomen. Maar ook voor kinderen die gepest zijn/worden of die moeite hebben om groepsdruk te weerstaan. Daarnaast is de cursus open voor kinderen die mee komen met een vriendje en het  gewoon leuk vinden om  een actieve cursus te volgen. En voor kinderen, waarvan de ouders ze wat extra’s mee willen geven.

Verschillende onderwerpen komen aan de orde door middel van spelvormen, spelletjes, houdingsoefeningen, voorlezen van verhalen, het doen van rollenspel en door te praten met elkaar. We oefenen hoe de kinderen duidelijk kunnen zeggen wat ze wel en niet willen, zodat ze voor zichzelf kunnen opkomen en ook ruzies verbaal kunnen oplossen. Daarbij oefenen we uitstraling en lichaamstaal.  We besteden aandacht aan fysieke weerbaarheid door stoei- en worstelspelletjes te doen. Ze leren stevig te staan en zich niet van de wijs te laten brengen als ze een klap of duw krijgen. In de oudste groep doen we eenvoudige zelfverdedigingstechnieken en oefenen we op kussens. Door het oefenen op kussens voelen de kinderen goed hoe sterk ze zijn. En dat geeft zelfvertrouwen. 

De cursus bestaat uit 8 lessen op de maandagmiddag 17.00 uur vanaf maandag 30 september 2013. De cursus vindt plaats in de Kleijhorn in Beijum.

Voor opgave of informatie:  
Marieke van Veen, telefoon; 050-5412999, of mvanveen@wijsweerbaar.nl

Ook kunt u informatie vinden op de website www.wijsweerbaar.nl

foto: Website/logo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.