CJG Groningen wint creativiteitsprijs

CJG Groningen heeft meegedaan aan het project Allemaal Opvoeders, waarin de vraag centraal staat hoe je je de informele steun van gezinnen bij het opvoeden het beste kunt vormgeven. En we wonnen de prijs voor de meest creatieve aanpak.

De dagelijkse inloop voor alle opvoed­ers, maar ook de keuken, de ruilwinkel, de koffie-ochtenden op scholen en de inzet van het opvoedtheater (de Nanny’s) overtuig­den de jury van het vernieuwende in onze aanpak.

De prijsuitreiking vond plaats op 14 decem­ber tijdens een landelijk congres in Utrecht. En ook daar maakten we van onze presen­tatie iets bijzonders: geen saai verhaal met dia’s, maar het allemaal opvoeders-lied dat speciaal voor deze gelegenheid geschreven is en dat gezongen werd door Anita en Aletta. Je vindt het op:

www.youtube.com/watch?v=4TOOPKx0lto&feature=share

Allemaal Opvoeders Het project Allemaal Opvoeders is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), ZonMW, het Nederlands Jeugdinstituut en de Universiteit van Utrecht. In 2010 en 2011 hebben elf gemeenten projecten uitgevoerd onder de noemer ‘Allemaal Opvoeders’, om de beste manier te vinden om informele opvoedsteun te geven aan gezinnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.