Chanelle Marcos wint wedstrijd muntontwerpen.

Groep 6/7 van de Johannes Calvijnschool in Groningen heeft donderdag 10 november een fantastische dag gehad. Chanelle Marcos, een leerling uit deze groep, heeft gewonnen met de wedstrijd muntontwerpen in het kader van de Week van het Geld.

De hele groep was uitgenodigd om een dag in Utrecht te komen. ’s Morgens zijn de leerlingen en teamleden met de bus op gehaald. Tegen 12.00 uur was de groep in Utrecht bij het Geldmuseum. Ze kregen eerst een lunch en daarna een rondleiding door het Geldmuseum.

Prinses Maxima had een gesprekje met de winnares, samen met een aantal klasgenootjes, de leerkracht en de muntmeester over het winnende ontwerp. Daarna sloeg Prinses Maxima in het bijzijn van alle aanwezigen en de pers de eerste munt. Het ontwerp dat Chanelle bedacht had, was een kinderhoofd met een denkwolkje. In het denkwolkje staat een euroteken met een broodje. Haar motivatie daarbij was: je kunt je geld maar een keer uitgeven en als je je geld ergens anders aan uit geeft, heb je geen geld meer voor brood.

Er worden 1400 munten geslagen. Alle kinderen hebben een munt gekregen en nog een aantal cadeautjes.

De leerkracht had een aantal lessen gegeven over sparen en het beheren van geld. In de groep wordt hiervoor de Klassenkas gebruikt. Dit is een middel om de kinderen te leren omgaan met geld: met geld meer geld verdienen en de uitgaven bij houden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.