Centrum voor Knieklachten officieel van start

Per 1 april is het Centrum voor Knieklachten (CKK) officieel van start gegaan. Fysiotherapeut Peter van den Belt is initiatiefnemer van deze gespecialiseerde praktijk die mensen zo snel en adequaat als mogelijk van hun knieproblemen verlost. Het CKK is ondergebracht in het gezondheidscentrum van Beijum (Groningen) waar Van den Belt en partners ook regulier fysiotherapeutische zorg leveren

Experts

Het Centrum voor Knieklachten volgt de tendens in de zorgsector om zich als aanbieder op een specifiek vakgebied te richten. Waar bijvoorbeeld verzekeraars ziekenhuizen stimuleren alleen nog behandelingen uit te voeren waarop ze het best scoren, specialiseren ook (sport)fysiotherapeuten zich. “Vroeger moest je vooral allround zijn”, vertelt Van den Belt “waardoor je van alles een beetje verstand had. Nu zie je geleidelijk experts groeien op het gebied van bijvoorbeeld nek/schouder- of heupklachten.”

Specialisme

Het specialisme ontwikkelde zich ook bij de zelf actief sportende Van den Belt. Gedurende zijn loopbaan bleek dat hij meer dan normale inzicht had voor blessures in en rondom het kniegewricht. Goede resultaten lieten zich rondvertellen en zo kreeg hij meer patiënten. Door zich vervolgens verder in de beschikbare vakkennis te verdiepen, vergrootte hij zijn expertise.

Kennis, kunde en klantgerichtheid

Inmiddels was de praktijk zodanig ingericht dat hij het Centrum voor Knieklachten is gestart. Naast de gebruikelijke behandelkwaliteiten als kennis, kunde en klantgerichtheid baseert Van den Belt zijn succes met name op twee belangrijke pijlers. “Allereerst beschikken we over een echograaf waarmee we tijdens de diagnose meer informatie krijgen en we bij voorbaat al oorzaken kunnen uitsluiten. Dat versnelt de behandelduur. Ten tweede hanteren wij de strategie om zelfredzaamheid thuis en dus beheerste belasting te stimuleren. Rust is inderdaad goed voor herstel maar minder goed voor de kwaliteit van spierweefsel en kraakbeen. Wij proberen in de onderlinge balans het maximum te bereiken.”

Weekendservice

Tegenwoordig heerst de 24/7-samenleving. Ook het CKK gaat daarin mee. Via de website bestaat een weekendservice voor sporters. Als ze zich zaterdag of zondag blesseren kunnen ze een afspraak voor de maandagochtend maken. Consult kort na het incident bespoedigt meestal het herstel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.