Campus Diep is kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

Jongeren zijn onze toekomst, niet ons probleem!

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Campus Diep,jongeren leren samen te wonen en werken en leven,  doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie Helpende Hand. De voordracht is nu te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Groningen. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit de gemeente stemmen op de voordracht naar voorkeur. Zo wijzen stemmers het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Campus Diep biedt een gedifferentieerd aanbod van wonen, leren en werken met ondersteuning voor (zwerf-)jongeren in de stad Groningen. 90 jongeren van Campus Diep willen contact met de buurt en leeftijdsgenoten. Zij willen hun talenten inzetten. Ontmoeten gebeurt door samen met de buren de tuin te verzorgen en samen te sporten, samen te koken in de keuken, een facebook site om de buren te ontmoeten, een leefstijltraining met studenten van de Hanzehogeschool en een Talentenbank om jongeren van Campus Diep in te zetten voor de buurt.

Talent inzetten en verbinding buurt & jongeren

Deze activiteiten brengen buurtbewoners in contact met de deelnemers van Campus Diep. Door het inzetten van talenten en door elkaar te ontmoeten ontstaat gelijkwaardig contact en ontstaat verbinding. Buren zetten zich graag in voor Campus Diep en de jongeren zetten zich graag in voor de buurt. Door samenwerking en afstemming ontstaat integratie en normalisatie.

Eigen kracht van jongere en zijn omgeving

Dit initiatief moet winnen omdat het de eigen kracht van jongeren, buurtbewoners, familieleden, collega’s en vrienden ondersteunt en vergroot. De inzet van kwaliteiten van jongeren binnen Campus Diep en de buurt geeft alle partijen energie en een nieuwe ontmoeting waarin gelijkwaardigheid ontstaat.

Jongeren zijn onze toekomst, niet ons probleem!

Appeltjes van Oranje – speciale editie

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie winnende organisaties krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000, = en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.