Busreisje Ouderen Beijum

Op 25 mei was er weer het jaarlijks busreisje van uit Beijum georganiseerd
door de werkgroep ouderen Beijum en de Buurtcentra. Door het warme weer van de dagen voor af en de afwezigheid van mevr. Molenberg waren er iets minder personen dan de afgelopen jaren. Vol goede moed vertrokken we om 9.30 naar Oldeberkoop.

Daar gingen we een kaasboerderij bekijken, aangekomen was er koffie en koek. Op deze boerderij stond één van de grootste melkrobots,deze is in staat alles wat het melken van de koe betreft kon doen en er komt geen hand van de boer meer aan te pas. De koe loopt zelf de robotmachine in en die weet of hij aan de beurt is. Zo niet dan loopt de koe verder en wacht op de volgende keer. Ook weet hij dat bv.  biest en  melk gescheiden moeten worden afgeleverd en dat gebeurt .Als er  iets niet goed gaat  krijgt de boer na een half uur een piepje op zijn mobiel en gaat dan kijken.
Hetwas heel interessant ook de uitleg van het kaas maken .De vele vragen werden  goed beantwoord . In hun winkeltje verkochten ze alle soorten kaas notenkaas en b.v, olijfkaas. Vele van ons hebben dan ook wat mee genomen voor thuis.

Na een busrit (heerlijke temperatuur)door mooie dorpjes en natuur kwamen in Meppel, hier hadden we de tijd om het te kijken of heerlijk van een ijsje te genieten op een terrasje. Daarna gingen we naar een oude Boerderij in Ruinerwold waar weer koffie en lekkers voor ons klaar stond,. In deze boerderij kon je alles van heel dichtbij bekijken zelfs aanraken, er stond een prachtig gedekte tafel. Tijdens het koffie drinken kregen we uitleg over de gegoede boer van vroeger en waar vele spreekwoorden vandaan komen. Hierna moesten we nog eten in Dwarsgracht
We waren mooi op tijd en konden nog even zitten en iets drinken op een terrasje aan het water. Het eten was prima net als de stemming.  Zo rond 8 uur waren we weer in Beijum terug  Na de reisleider te hebben bedankt voor zijn goede uitleg en verhalen tijdens de rit, ging ieder tevreden naar huis. Het was een mooie dag met mooi weer en nu maar hopen dat er volgend jaar weer zo’n reisje is.

bron: ingezonden door WOB

Deze foto’s en nog veel meer staan op een cd-rom die voor 2 euro verkrijgbaar is bij de bali van M.J.D in de Wegwijzer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.