BSO–groep Buitengewoon, SKSG Boegbeeld uit Groningen genomineerd voor ‘BSO van het JAAR’!

De BSO-groep Buitengwoon van SKSG Boegbeeld is één van de drie genomineerde BSO’s die dit jaar strijdt voor de titel BSO van het Jaar! De jury heeft drie BSO’s locaties gekozen uit een stapel inzendingen van BSO’s uit het hele land. De keuze was niet eenvoudig voor de jury, maar de drie genomineerden vielen ieder op hun eigen manier op. De drie genomineerden zijn: BSO Haspelslaan van KinderRijk uit Amstelveen, BSO Buitengewoon van Speelwerk uit Meppel en BSO-groep Buitengewoon van SKSG Boegbeeld uit Groningen.

BSO-groep Buitengewoon van SKSG Boegbeeld
BSO-groep Buitengewoon van SKSG Boegbeeld uit Groningen is gevestigd in een zorgboerderij waar natuur en milieu hoog in het vaandel staan. Ook op deze groene BSO zijn de kinderen veel buiten. Er is geen computer aanwezig. De inrichting van de BSO bestaat uit natuurlijke materialen en hergebruikt materiaal (zoals steigerhout). Achter de BSO staat een Kindercaravan, die gebruikt wordt op drukke dagen en bij activiteiten in de moestuin. De kinderen ondernemen originele creatieve activiteiten op het gebied van natuur, techniek, koken, beeldende vorming, onder leiding van de pedagogisch medewerkers die hun eigen specialismen hebben. Op de BSO wordt gewerkt vanuit de theorie van de meervoudige intelligentie van Gardner. Er wordt veel samengewerkt met anderen en er staan regelmatig leuke uitstapjes op het programma  zoals naar het Groninger museum en het Grand Theater Groningen.

Jaarcongres
De komende weken worden de locaties gefilmd en daarna komen alle genomineerde BSO’s op bezoek bij de jury. De winnaar wordt bekendgemaakt op het Jaarcongres Kinderopvang dat op vrijdag 19 april plaatsvindt in Ede.
SKSG duimt dat BSO-groep Buitengewoon van SKSG Boegbeeld DE winnaar wordt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.